НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Академично проучване сравнява Биткойн с Етериум

ДЕК. 4, 2021 02:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Академично проучване сравнява Биткойн с Етериум

Ново академично проучване установява, че Етериум има една ключова характеристика, която в крайна сметка може да го направи превъзходно средство за запас на стойност в сравнение с Биткойн.

Скорошен доклад, публикуван в Social Science Research Network, установява, че вградената дефлационна механика на ETH го отличава от BTC.


“Биткойн, с ограничено евентуално предлагане на токени, все повече се приема като алтернативен дългосрочен дигитален запас от стойност със сходни антиинфлационни характеристики като златото.

Въпреки това, последните иновации в блокчейна на Етериум показаха, че е възможно криптовалутите да станат дефлационни – по-специално чрез унищожаване на таксите за транзакции.”


Етериум за първи път започна да изгаря таксите за транзакции по-рано тази година като средство за противодействие на инфлацията, като въведе хард форка ‘London’.


Надстройката изгори Етериум на стойност $3 милиарда от края на октомври.
Не Пропускай: Алткойн скочи след листинг на Coinbase Pro - но какво последва?

Според проучването надграждането не само намалява общото количество на предлагането на ETH, но и забавя колко бързо може да бъде издаден токенът, което води до втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, която вероятно ще стане първата дефлационна валута в света.


“Ние показваме, че след неотдавнашната промяна в протокола за транзакции, цифровата валута Етериум демонстрира значително по-нисък нетен процент на емитиране на токени от Биткойн, постигнат чрез унищожаване на таксите, свързани с всяка транзакция.

В много случаи количеството изгорен Етериум изпреварва създаването на нови токени от мрежата, което потенциално води до това Етериум да се превърне в първата дефлационна валута в света.


Ние твърдим, че това осигурява по-добри свойства за хеджиране на инфлация от Биткойн и следователно Етериум може да предложи превъзходно дългосрочно съхранение на стойност в сравнение с Биткойн.”


Етериум в момента се търгува около $4,200, което е спад от 7% в последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света