НАЧАЛО Алткойни

AI токен стана водещ по потребители и транзакции в мрежата на Optimism

31.03.2024 20:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AI токен стана водещ по потребители и транзакции в мрежата на Optimism

WLD, токенът, захранващ проекта Worldcoin, съоснован от главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, се превърна във водещ криптоактив по отношение на броя на притежателите и седмичния обем на транзакциите в известната мрежа Optimism.

Съгласно публикация в X (преди Twitter), доставчикът на блокчейн анализи IntoTheBlock подчерта, че WLD, класиран на 78-мо място по пазарна капитализация, може да се похвали с над 2 милиона притежатели и регистрира среден седмичен обем на транзакции, надвишаващ $1 милиард.

Въпреки скока на цената на WLD от началото на годината (YTD) със 130%, претеглените настроения остават подчертано мечи, според данни на Santiment. Това показва, че регулаторните пречки, с които се сблъсква Worldcoin, са намалили доверието в родния му токен, като увеличението на цената до голяма степен се дължи на общия пазарен растеж от началото на годината.

От началото на март мрежовата активност на токена, измерена по седемдневна пълзяща средна, е намаляла. Между 5 и 28 март броят на дневните активни адреси, участващи в транзакции с WLD, спадна с 32%. По същия начин се наблюдаваше и съответно намаляване на новото търсене на алткойна, като броят на новите адреси, създадени за търговия с WLD, спадна с 48% през същия период.

Въпреки спада в мрежовата активност, цената на WLD отбеляза 9% увеличение през последния месец, достигайки $8.50 към момента на писане на статията, според CoinMarketCap.

Анализът на активността на китовете предполага, че скокът на цената може да е бил повлиян от действия, предприети от големи инвеститори. Данните на Santiment разкриват 25% увеличение от 16 март насам в броя на инвеститорите в WLD, които притежават между 10,000 и 1,000,000 токена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.