НАЧАЛО Други

AI прогноза за цената на златото за 2024 година

01.04.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AI прогноза за цената на златото за 2024 година

Понастоящем златото преживява значим подем, достигайки безпрецедентни върхове и затвърждавайки статута си на най-ценния актив в света.

Като водещ благороден метал на пазара, златото изглежда подготвено за обещаващи перспективи през 2024 г., както се потвърждава от последните прогнози на Claude 3 Opus AI.

Усъвършенстваният AI модел на Anthropic помогна за съставянето на прогноза за цената на златото през настоящата година. Според анализа на Claude 3 Opus AI се очаква златото да варира между $2,400 и $2,600 за тройунция, с очаквани върхове от $2,800 и дъна от $2,100 през цялата 2024 г.

Последните данни от търговията разкриват, че златото се търгува на 1 април на цена от $2,255 за тройунция, регистрирайки 24 часов ръст от почти 2.5% от предишната си цена при $2,199. Макар и малко под най-консервативните прогнози на AI, това ниво може да послужи като значителна зона на подкрепа за бъдещите движения на златото.

От техническа гледна точка индексът на относителната сила (RSI) предполага бичи настроения, но също така показва състояние на свръх купен актив на дневната графика, което потенциално сигнализира за краткосрочна корекция преди очакваното покачване на цените.

Освен това неотдавнашното въвеждане на HSBC Gold Token на 27 март означава забележително развитие, тъй като представлява първият токенизиран реален актив (RWA) от голяма банка, предоставяйки на инвеститорите на дребно ново средство за инвестиране в злато.

Като цяло, повишеното търсене на злато и неговите деривати, включително токенизирани активи, се очаква да подкрепи представянето на цената му не само през 2024 г., но и през следващите години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.