НАЧАЛО Биткойн

Администрацията на Байдън с поредния удар по Биткойн

14.05.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Администрацията на Байдън с поредния удар по Биткойн

Синтия Лумис, подкрепяща Биткойн сенаторка от Уайоминг, твърди, че администрацията на Байдън се опитва да криминализира разработването на BTC софтуер чрез неправилно прилагане на разпоредбите на FinCEN.

Американските сенатори Синтия Лумис и Рон Уайдън съвместно написаха писмо до главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд, в което изразяват сериозна загриженост относно това, което според тях е неправилно тълкуване на правилата за „трансфер на пари“ от страна на Министерството на правосъдието на САЩ.

Сенаторите твърдят, че това погрешно тълкуване се отклонява от установеното определение от Мрежата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите (FinCEN) и може да криминализира основните функции на Биткойн и други крипто мрежи. Те също така смятат, че тази промяна може да задуши отговорните финансови иновации в САЩ.

Сенатор Лумис заяви:

Изменението на тълкуванието на FinCEN от страна на администрацията на Байдън не само се отклонява от правния прецедент, но и подкопава предприемаческия дух, който укрепва глобалното икономическо лидерство на Америка.

Тя подчерта необходимостта от разграничаване на софтуера за портфейли от незаконните финанси, отхвърляйки идеята, че въпросната технология улеснява престъпните дейности. Лумис остава ангажирана със защитата на правата на физическите лица за самостоятелно попечителство на техните активи и с гарантирането, че Биткойн индустрията и криптовалутите може да процъфтява законно. Тя настоява, че запазването на правото за съхраняване на частни ключове в лични портфейли е от решаващо значение.

Защита на разработчиците на софтуер

Сенатор Уайдън подчерта значението на стабилното правоприлагане срещу тези, които използват дигитални активи за пране на пари или укриване на данъци, като същевременно предупреди за противоречиви правни тълкувания от страна на правоприлагащите органи.

Заедно със сенатор Лумис, Уайдън призова Министерството на правосъдието да съгласува подхода си с този на Мрежата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите, като се съсредоточи върху лицата, които незаконно прехвърлят дигитални активи, вместо да се насочва към разработчиците на софтуер и иноваторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.