Home

Изкуственият интелект: Голямата заплаха за киберсигурността

11.01.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изкуственият интелект: Голямата заплаха за киберсигурността

Роб Джойс, директор на отдела за киберсигурност в Агенцията за национална сигурност, алармира за нарастващата роля на изкуствения интелект (AI) в киберзаплахите. 

Криминалните и национално-държавните субекти все по-често използват AI технологии, получени от големи платформи, за да подобрят своите кибероперации. Тази промяна означава значителна трансформация в пейзажа на киберзаплахите, а AI играе решаваща роля както за нападателите, така и за защитниците.

За да се противопостави на тази тенденция, разузнаването на САЩ, под ръководството на Джойс, използва техники за AI и машинно обучение. Стратегията на агенцията се върти около използването на тези технологии, заедно с големите данни, за идентифициране на злонамерени дейности. 

Способността на AI да открива необичайни модели осигурява стратегическо предимство, особено в критични за САЩ инфраструктурни сектори като електроенергия и транспорт. Фокусът се простира отвъд традиционното откриване на злонамерен софтуер до идентифициране на уязвимости и грешки в изпълнението, които поставят предизвикателства пред защитата на киберсигурността.

Подкрепяните от Китай хакери, насочени към критичната инфраструктура на САЩ, както подчерта Джойс, използват AI, което прави методите им по-сложни и по-трудни за откриване. 

Разузнавателната общност на САЩ активно използва AI инструменти, за да наблюдава и реагира на тези заплахи. Изкуственият интелект се оказва полезен за идентифициране и смекчаване на действията на спонсорирани от държавата хакери, особено когато те имитират легитимни потребители на мрежата.

Подчертава се и ролята на генеративния изкуствен интелект в киберсигурността, тъй като способността му да създава убедителни компютърно генерирани текстове и изображения поставя нови предизвикателства. 

Джойс подчерта, че макар AI технологиите да не правят некомпетентен човек компетентен, те значително повишават ефективността на тези, които ги използват. 

Например, инструментите, управлявани от AI, създават по-убедителни фишинг имейли и изпълняват по-сложни хакерски операции. Тези развития изискват силен отговор от страна на агенциите за национална сигурност, за да останат напред в този развиващ се пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн: ФБР залови извършителите на обир на стойност $250 милиона

ФБР е задържало две лица, свързани с мащабен обир на Биткойн, при който жертва е загубила около $250 милиона в дигиталната валута.

23.09.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Мъж от Ню Йорк е глобен с $36 милиона за измама на крипто инвеститори

Федерален съдия постанови мъж от Ню Йорк да плати $36 милиона, след като се твърди, че е измамил инвеститори, обещавайки нереалистична възвръщаемост, докато е използвал парите им, за да финансира луксозния си начин на живот.

23.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.