Home

Топ XRP адресите контролират почти половината от предлагането

11.01.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ XRP адресите контролират почти половината от предлагането

Концентрацията на богатството се очертава като ключов фактор при разглеждането на криптовалутите, като се има предвид значителното влияние на големите притежатели върху пазарните цени.

В случая с XRP основният субект на разглеждане е Ripple, който се откроява като най-значителния кит.

Забележително е, че Ripple упражнява контрол върху 10-те най-големи адреса, които обхващат над 42% от цялото предлагане на токени XRP, генерирани някога. Забележителен аспект е, че 38.5 % от това подчертано предлагане понастоящем е осигурено в ескроу, ефективно извадено от обращение. 

По-конкретно, тези ескроу са свързани със сметките на Ripple с номера 9, 10, 11, 24, 25, 26, 27 и 28. Останалите 3.5% в рамките на 10-те най-големи кита се състоят от сметки 29 и 39 на Ripple, които държат ликвидни суми в XRP, надхвърлящи съответно 1.96 милиарда и 1.54 милиарда токена. Общата стойност на тези 42 милиарда притежавани XRP възлиза на $23.5 милиарда по данни на XRP Scan. 

От съществено значение е да се признае, че Ripple може да търгува само с отключеното предлагане, което е частта с осезаеми икономически последици.

Едновременно с това Ripple продължава да утвърждава доминацията си на 11-та и 12-та позиция като най-значимите адреси на XRP. Акаунти 22 и 23 на Ripple притежават по 500 милиона ликвидни XRP и 1 милиард заключени токена, което допринася за 1.5% от общото предлагане.

Тези сметки, от септември 2023 г. насам, играят ключова роля в последните отключвания на XRP. Ако разширим фокуса, Binance се очертава като основен притежател на XRP отвъд Ripple, следван от Uphold, UPbit и Kraken. Изключително важно е да се отбележи, че тези притежания са в попечителски сметки, поддържани от централизирани борси, което предполага по-ниско теоретично въздействие върху цените в сравнение с Ripple.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилните монети помагат на латиноамериканците да се справят с инфлацията

Стабилните монети като USDT са се превърнали в основни финансови инструменти в Латинска Америка, подпомагайки гражданите да се справят с продължаващата икономическа нестабилност.

10.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Инфлацията в САЩ спадна до 2.4% – как реагира Биткойн?

Току-що Бюрото за трудова статистика на САЩ публикува последните данни за инфлацията и нещата изглеждат добре за американската икономика.

10.10.2024 15:42 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай стартира финансова инициатива за насърчаване на капиталовите пазари

Китайската народна банка (PBOC) стартира инициатива на стойност $70.6 милиарда за укрепване на капиталовите си пазари.

10.10.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.