Home

Африканска държава стартира своята CBDC още следващия месец

07.01.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Африканска държава стартира своята CBDC още следващия месец

Централната банка на Нигерия (CBN) планира да пусне в обращение на 27 февруари 2024 г. стабилната си монета cNGN, с което ще отбележи значителна стъпка в глобалните транзакции и въвеждането на блокчейн технологията.

Предстоящото пускане на 27 февруари 2024 г. на подкрепена с наири стабилна монета, cNGN, получи одобрение като част от пробна инициатива в рамките на регулаторния пясъчник на CBN.

Консорциумът Africa Stablecoin Consortium, съставен от нигерийски банки и финтех компании, потвърди, че стабилната монета cNGN е в съответствие с регулациите на CBN. В тясно сътрудничество с регулаторите те гарантират неговата безопасност, прозрачност и спазване на стандартите за съответствие.

За разлика от дигиталната валута eNaira на CBN, cNGN се наблюдава от Консорциума за стабилни монети в Африка. Тя се интегрира с разнообразни блокчейн вериги като Bantu и BNB Smart Chain, като скоро се планира съвместимост с допълнителни блокчейни.

Свързана със стойността на нигерийската наира и подкрепена от банкови резерви, cNGN има за цел да улесни транзакциите с наира за нигерийците в чужбина, като рационализира чуждестранните преводи.

Работейки върху публични блокчейни, cNGN предлага по-голяма адаптивност в сравнение с eNaira, улеснявайки безпроблемните глобални парични преводи.

Забележително е, че нигерийският CBN постепенно възприема блокчейн и криптовалута. В забележителна промяна през декември миналата година те отмениха забраната нигерийските банки да се ангажират с криптовалути, признавайки ескалиращия глобален интерес към дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

WireX обяви ново решение за крипто транзакции

С цел да засили потребителското доверие на фона на нарастващия скептицизъм към централизираните финансови системи Wirex пусна в действие Wirex Pay – модулна блокчейн система, пригодена за безпроблемни платежни транзакции.

10.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Mango DAO отхвърли предложение за споразумение със SEC за $700,000

Mango DAO реши да не извършва плащане към Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) във връзка с нерегистрирани продажби на MNGO токени.

10.10.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

ARK Invest отново купи акции на Coinbase, намалявайки дела си в Robinhood

ARK Invest на Кати Ууд обогати портфолиото си, като придоби акции на Coinbase, което е сигнал за подновен фокус върху крипто борсата.

09.10.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто проект си осигури финансиране за подобряване на инфраструктурата

Разработчикът на инфраструктура за децентрализирани приложения (dApps), Semantic Layer, успешно привлече начално финансиране.

09.10.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.