Home

Топ 3 крипто тренда, които могат да ви направят богати

03.01.2024 19:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 крипто тренда, които могат да ви направят богати

Уолстрийт се придържа към мантрата, че "тенденцията е твой приятел", и никъде това не е по-вярно, отколкото в динамичния пейзаж на крипто пазарите.

Ранното забелязване на мегатенденциите често отключва нови инвестиционни перспективи и потенциално богатство. През 2024 г. три ключови мегатенденции на крипто пазара изискват внимание.

Скокът на Биткойн в масовия сектор

Биткойн вече се радва на значително внимание, особено сред по-младите инвеститори. Проучванията от 2022 г. разкриват, че над половината от инвеститорите от поколението Z и милениалите включват криптовалута в портфейлите си. Предстоящото стартиране на първия спот Биткойн ETF, пригоден за американския пазар през 2024 г., обаче е на път да изтласка криптовалутата твърдо в масовия сектор.

Очаква се този ETF да донесе приток от над $25 милиарда на крипто пазара, опростявайки инвестициите в Биткойн за тези, които преди това са били възпирани от сложността на криптоборсите и портфейлите. Очаква се той да направи революция в достъпността, като потенциално промени значително траекторията на Биткойн.

Начало на следващия крипто цикъл

Очакваното с нетърпение събитие през април 2024 г. е халвингът на Биткойн, което се случва на всеки четири години.

Този процес намалява наполовина възнаграждението за миньорите на Биткойн, което води до забавяне на темпа на растеж на предлагането на Биткойн. Предишните халвинг събития, наблюдавани през 2012 г., 2016 г. и 2020 г., предизвикаха значителни ралита на бичия пазар с продължителност от 12 до 18 месеца, както подчертаха от Morgan Stanley.

Инвестирането в началото на този цикъл се оприличава на засаждане на семена в идеалния момент за оптимален растеж. Макар че Биткойн ще се възползва от това, историческата тенденция предполага, че други криптовалути също могат да получат значителни печалби по време на този цикъл.

Възход на нови дигитални активи

Появата на нови дигитални активи формира друга ключова тенденция. Тези активи, създадени с помощта на блокчейн технология, подобна на криптовалутите, притежават уникални характеристики, които привличат инвеститорите. По-специално, възходът на Биткойн Ordinals през 2023 г., наречен от Forbes “следващият голям проект в крипто сектора“, показва потенциала на специализираните NFT, пригодени за блокчейна на Биткойн.

Тази тенденция навлиза по-дълбоко в токенизацията на активите, трансформирайки реални активи в дигитални единици, базирани на блокчейн. Пазарният потенциал на такива активи, вариращи от традиционни акции и облигации до нетрадиционни притежания като колекции от произведения на изкуството, се оценява на зашеметяващите $10 трилиона.

Дългосрочна визия

Определянето на дълготрайността на тези тенденции остава ключов фактор. Отхвърлянето на Биткойн като преходна мода в миналото подчертава значението на точната оценка на тенденциите. Целта не е да се определи времето на тези тенденции, а да се разбере тяхното развитие в дългосрочен план.

Дългосрочните инвеститори извличат полза от фокусирането върху макротенденциите, които насърчават създаването на богатство, потенциално проправяйки пътя към постигането на значими финансови етапи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

ARK Invest отново купи акции на Coinbase, намалявайки дела си в Robinhood

ARK Invest на Кати Ууд обогати портфолиото си, като придоби акции на Coinbase, което е сигнал за подновен фокус върху крипто борсата.

09.10.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто проект си осигури финансиране за подобряване на инфраструктурата

Разработчикът на инфраструктура за децентрализирани приложения (dApps), Semantic Layer, успешно привлече начално финансиране.

09.10.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Revolut са предотвратили измамни крипто транзакции за над $600 милиона

Приложението за дигитално банкиране Revolut съобщи, че през 2023 г. е блокирало над $621 милиона потенциално измамни транзакции, включващи както криптовалути, така и фиатни валути.

09.10.2024 19:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще достигне ли фондовия пазар нови рекорди, въпреки тежкия икономически климат?

Анализатор от Fundstrat предполага, че пазарът на акции скоро може да достигне нови исторически върхове поради комбинация от фактори.

09.10.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.