Home

Топ 5 подценени акции, които да следите през 2024 година

03.01.2024 11:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 подценени акции, които да следите през 2024 година

В края на 2023 г., на фона на рязкото покачване на цените на повечето акции, предизвикано от спекулациите за потенциално намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв, инвеститорите с нетърпение очакват перспективите за 2024 г.

Предходната година демонстрира подем в представянето на различни акции, много от които се възстановиха от загубите, понесени през 2022 г.

В стремежа си да открие пренебрегвани възможности на пазара, бе потърсена помощ от ChatGPT – AI инструмент, разработен от OpenAI, за да посочи акции, които показват силни основни показатели, но са подценени. Получената селекция включва:

PayPal (NASDAQ: PYPL)

Водеща в списъка е PayPal мощната компания в областта на дигиталните плащания, която непрекъснато променя финансовите транзакции. ChatGPT изтъква нейния силен потенциал за растеж и подценен статус по отношение на историческите оценки. С продължаващото преминаване към онлайн разплащания PayPal изглежда добре позиционирана да се възползва от променящите се потребителски предпочитания.

Въпреки бурната 2023 година, PayPal продължава да бъде привлекателен обект на внимание поради ключовите фундаментални показатели, особено значителното генериране на свободни парични потоци (FCF). През тримесечието, приключващо на 30 септември, PayPal генерира $1.1 милиарда FCF, което представлява 14.9% от нетните му приходи от $7.4 милиарда за същия период. 

Verizon (NYSE: VZ)

Verizon, известен играч в областта на телекомуникациите, си осигури второто място благодарение на установената си надеждност на дивидентите. ChatGPT подчерта атрактивната си позиция с ниското съотношение цена/печалба, допълнително подкрепено от участието му в внедряването на 5G технологията, което предлага потенциални печалби с развитието на технологичния пейзаж.

Въпреки че са изправени пред предизвикателства, свързани с повишаването на лихвените проценти, акциите на Verizon показват потенциални печалби от евентуално намаляване на лихвените проценти. Забележително е, че акциите показват положителни краткосрочни тенденции.

Освен това приходите на Verizon за третото тримесечие, оповестени наскоро, показаха спад в сравнение с предходната година, но надминаха прогнозите на Уолстрийт. За тримесечието, приключващо на 30 септември 2023 г., VZ отчете общи оперативни приходи в размер на $33.34 милиарда. 

Archer Daniels Midland (NYSE: ADM)

Archer Daniels Midland, глобален преработвател на селскостопанска продукция, се очертава като друга подценена опция през 2024 г., според ChatGPT. С диверсифицирано портфолио, компанията се търгува с отстъпка в сравнение с колегите си, което отразява благоприятния пазарен климат на фона на повишаващите се цени на храните и засиленото търсене на биогорива, позиционирайки ADM за потенциален растеж.

Въпреки цялостното понижение на акциите на компанията през изминалата година, вниманието на инвеститорите е привлечено от предстоящото публикуване на резултатите, като се предвижда очаквана печалба на акция в размер на $1.65, отразяваща 14.51% спад спрямо същото тримесечие на миналата година. Едновременно с това приходите се оценяват на $24.35 милиарда, което е сигнал за 7.16% спад на годишна база. 

NextEra Energy (NYSE: NEE)

ChatGPT определи NextEra Energy като четвърти избор, нареждайки я сред водещите производители на енергия от възобновяеми източници в САЩ. Компанията се счита за разумно оценена от ChatGPT, като се имат предвид значителните ѝ перспективи за растеж на фона на глобалното преминаване към чиста енергия, готова да се възползва от нарастващото търсене на устойчиви решения.

Успехът на NextEra се дължи на солидната основа на регулираните комунални услуги, по-специално на Florida Power & Light, които постигат постоянни резултати, стимулирани от ръста на населението в щата. Освен това NextEra е една от най-големите компании за чиста енергия в света, която се стреми към значително разширяване, като настоящият капацитет на бизнеса с възобновяеми енергийни източници е 34 гигавата, а до 2026 г. се очаква да нарасне до 41 гигавата.

Albemarle (NYSE: ALB)

Списъкът се допълва от Albemarle, основен производител на литий – важен материал за електрическите превозни средства. ChatGPT подчерта подценения статут на Albemarle по отношение на потенциала ѝ за растеж, което я прави интригуваща опция за инвеститорите на фона на нарастващото търсене на електрически превозни средства и сектора на чистата енергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Регулаторен натиск върху Binance на фона на спадащите обеми на търговия

През септември 2024 г. Binance регистрира значителен спад в обемите на търговия, отбелязвайки най-ниската си точка от края на 2023 г. насам.

04.10.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Robinhood подобрява крипто преводите и очаква одобрението за MiCA лиценз

Robinhood напредва с експанзията си на европейския пазар, давайки възможност за преводи на криптовалути в и извън приложението си, което е значителен напредък в предлаганите услуги.

04.10.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Animoca Brands обяви ново Web3 партньорство

Подразделението Motorverse на Animoca Brands обяви партньорство, за да пренесат емблематични автомобили в дигиталния свят с нова състезателна Web3 игра.

04.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SWIFT ще започне тестове за дигитални активи през 2025 г.

Финансовите институции в Северна Америка, Европа и Азия се подготвят да участват в предстоящи тестове на дигитални активи, организирани от SWIFT.

04.10.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.