Home

Саудитска Арабия иска да стабилизира световните пазари на петрол

29.12.2023 11:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саудитска Арабия иска да стабилизира световните пазари на петрол

Участието на Саудитска Арабия на световните енергийни пазари има за цел да укрепи стабилността на петролния пазар, както бе заявено по време на встъпителната реч на престолонаследника принц Мохамед бин Салман на годишното откриване на четвъртата година от осмата сесия на Съвета Шура.

Според съобщението на Министерството на енергетиката престолонаследникът е подчертал ключовата роля на Кралството за създаването и поддържането на ОПЕК+ чрез отпускане на средства за ускоряване на стабилността на пазара и осигуряване на устойчиви доставки.

Министър-председателят на Саудитска Арабия подчерта значението на петрола за стимулиране на световния икономически растеж, като потвърди ангажимента на Кралството да развива и инвестира в целия спектър от енергийни ресурси.

По време на обръщението си той подчерта отдадеността на Кралството на програмите и инициативите в областта на “новата енергия”, като посочи положителното им въздействие върху саудитската икономика, се посочва в съобщението.

Освен това той очерта плановете за ескалиране на приноса на възобновяемите енергийни източници, като целта е до 2030 г. близо 50% от производството на енергия да се осъществява от възобновяеми източници.

Престолонаследникът подчерта водещата роля на Саудитска Арабия в опазването на околната среда чрез местни и международни инициативи за чиста енергия, като спомена по-специално Саудитската зелена инициатива и Близкоизточната зелена инициатива, насочени към намаляване на въглеродните емисии.

Освен това той подчерта значението на създаването на добре дефиниран план с ясни етапи за привеждане в съответствие с глобалните цели за устойчивост, демонстрирайки ангажимента на Кралството към международните начинания за устойчивост и повишавайки капацитета на региона за опазване на околната среда.

Престолонаследникът потвърди, че Саудитска Арабия продължава да полага усилия за икономическа трансформация в съответствие с целите на Визия 2030. Той изтъкна постигнатия до момента напредък, като изрази оптимизъм за бъдещите икономически реформи, които ще укрепят финансовото състояние на Кралството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Каква е причината зад ръста при пазарната капитализация на стабилните монети?

По данни на CryptoQuant ликвидността на пазара на криптовалути е достигнала рекордни нива.

09.10.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Mastercard стартира нова услуга с пилотен проект в Южна Африка

Южна Африка е на път да стане първата страна, която ще се възползва от новата инициатива на Mastercard.

09.10.2024 13:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Кой е Сатоши Накамото според новият филм на HBO?

HBO се сблъсква с критика след дългоочакваната премиера на документалния филм Money Electric: The Bitcoin Mystery.

09.10.2024 11:02 1мин. четене Alexander Zdravkov

OpenAI е изправена пред потенциална продажба поради проблеми с финансирането

OpenAI може да се сблъска с промяна на собствеността през следващите три години, тъй като CCS Insight прогнозира, че компанията може да срещне затруднения при осигуряването на финансиране за по-нататъшния си растеж.

09.10.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.