Home

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

03.12.2023 21:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

Въпреки това тези компании активно търсят алтернативи и укрепват устойчивостта си, за да устоят на тези репресии.

Съобщава се, че Китай засилва усилията си за създаване на конкуренти на Nvidia, водещия производител на чипове в света. Подкрепена от инвеститори, свързани с правителството на Гуанджоу, Shanghai Biren Intelligent Technology Co. (Biren) получи обещана инвестиция в размер на $280 милиона.

Освен това източниците на Bloomberg твърдят, че Biren се стреми да получи допълнително финансиране от правителството на Хонконг. Междувременно друг китайски стартъп за AI чипове, Moore Threads, успешно си осигури значителна сума чрез кръг на финансиране от серия В.

Тези събития носят облекчение за китайските технологични гиганти като Baidu и Tencent Holdings, които са дълбоко ангажирани с иновациите в областта на изкуствения интелект. Въпреки това те разкриха, че са се запасили с достатъчно чипове на Nvidia, за да поддържат текущите си операции.

Baidu смело заяви, че нейният последен AI модел се конкурира с GPT-4 на OpenAI. Едновременно с това Alibaba представи свой собствен AI модел, Tongyi Qianwen 2.0, който може да се похвали с възможности за разбиране, писане на текстове, разсъждаване и предотвратяване на фалшиви възприятия.

През октомври Министерството на търговията на САЩ разкри ограничения за чиповете, насочени към AI сектора в Китай, като мярка за възпрепятстване на военните постижения на страната, използващи тази технология.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.