Home

Добър момент ли е за покупка на Биткойн? Анализ на цената, растежа и най-важните новини за BTC

30.11.2023 10:31 5мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добър момент ли е за покупка на Биткойн? Анализ на цената, растежа и най-важните новини за BTC

През последната 1 година цената на Биткойн нарасна с впечатляващите 132.8%, а само през последните 30 дни тя отбеляза ръст от над 10%. Това накара мнозина да се запитат: очаква ли се Биткойн бичи пазар през 2024 г.?

Новините за предстоящото халвинг събитие на Биткойн, слуховете за Биткойн ETF и по-големият интерес към криптовалутите накараха читателите да се замислят: Трябва ли да купя Биткойн?


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания. 


В тази статия ще може да проучите света на Биткойн, произхода му, историческите тенденции на цените му и признаците, които Биткойн ентусиастите търсят преди потенциален Биткойн бичи пазар.

Също така ще може да видите други тенденции и нови токени, които наскоро се пускат на пазара.

Пътуването на Биткойн и прогнози за следващия бичи пазар

  • Растеж на Биткойн: През последната година Биткойн (BTC) отбеляза забележително увеличение от 132%, като само през последните 30 дни то нарасна с над 10%.
  • Халвингът на Биткойн и ETF: Предстоящото халвинг събитие на Биткойн, съчетано с хайпа около Биткойн ETF, подхрани дискусиите за потенциална бича серия през 2024 г.
  • Ролята на алткойните на пазара: В стремежа си да подражават на успеха на Биткойн се появяват множество алткойни от всякакъв размер и форма. Макар че утвърдени монети като Етериум продължават да играят значителна роля в крипто икономиката, новопоявилите се монети като ApeMax също може да си струва да бъдат проучени допълнително.
  • Основни моменти в цената на Биткойн: От създаването си през 2009 г. до достигането на рекордни стойности през последните години Биткойн е барометър за състоянието на крипто пазара.

Тенденции за пускане на нови токени по време на бичи пазар?

Със затоплянето на крипто пазара няколко нови и по-млади алткойна също получават своя дял от светлината на прожекторите. Един такъв новостартиран токен е ApeMax, първата в света монета от типа “Boost-to-Earn”. ApeMax въвежда нова и забавна форма на стейкинг, при която притежателите на ApeMax могат потенциално да събират награди от токени, когато стимулират субекти, които харесват, и всичко това по децентрализиран и прозрачен начин.

Предварителната продажба на ApeMax вече е в ход и се разраства, привличайки над 7,000 притежатели за кратък период от време. Правоимащите купувачи могат да се възползват и от отстъпки чрез ексклузивните начини за ранни записвания (Early bird Loot Boxes).

>> Посетете уебсайта на ApeMax, за да научите повече <<

Какво е Биткойн и кога стартира?

Биткойн е децентрализирана дигитална валута, която работи в мрежа от типа “peer-to-peer”, позволяваща сигурни и прозрачни транзакции без необходимост от посредници. Стартира през януари 2009 г. от физическо лице или група, използваща псевдонима Сатоши Накамото, който въвежда концепцията за блокчейн технологията като основна рамка за Биткойн.

Какво е Биткойн бичи пазар?

Бичият пазар на Биткойн се отнася до период на значително и продължително възходящо движение на цената на Биткойн, който обикновено се характеризира с поредица от нарастващи върхове и пазарен оптимизъм. По време на бичия период доверието и търсенето на Биткойн рязко се повишават, често водени от фактори като положителни пазарни нагласи, засилено институционално приемане и възприемане от купувачите.

Какво представлява халвинг събитието на Биткойн и може ли то да доведе до бичи пазар на криптовалутите?

Биткойн халвингът е програмирано събитие, което се случва приблизително на всеки четири години, като намалява наполовина възнаграждението, което миньорите получават за добавянето на нови блокове в блокчейна, с цел да се контролира емитирането на нови BTC и да се създаде недостиг с течение на времето.

Намаляването на скоростта, с която се създават нови Биткойн токени, може да има няколко ефекта:

  • Намаляване на предлагането: Намаляването наполовина забавя скоростта, с която новите Биткойн токени влизат в обращение, което води до постепенно намаляване на общия ръст на предлагането.
  • Възприемане на пазара: Очакването за намалено предлагане и повишена оскъдност може да повлияе на пазарните нагласи.
  • Исторически прецедент: В миналото халвинг събитията, са често свързвани със значителни ръстове на цените.

Макар че халвингът в исторически план е бил последвано от периоди на повишена ценова волатилност и бичи периоди, важно е да се отбележи, че то е само един от многото фактори, влияещи върху пазара на криптовалути.

Пазарната динамика е сложна и може да бъде повлияна от различни елементи, включително макроикономически условия, регулаторни промени, технологичен напредък и общи пазарни нагласи. Макар това събитие е било свързано с бичи тенденции в миналото, то не гарантира, че след следващото такова ще настъпи крипто бичи пазар.

Други алткойни на фокус: Етериум, ApeMax, Bancor, Shiba Inu и Pepe Coin

Освен Биткойн се проучват и много други криптовалути. По-долу е представен списък на някои от водещите алткойни и нови монети, които привличат вниманието в навечерието на криптобиковата серия.

  1. Етериум: Известен със своите надеждни възможности за смарт договори.
  2. ApeMax: Първата в историята “Boost to Earn” меме монета с нарастваща предварителна продажба.
  3. Bancor: Иновативна с уникални решения за ликвиден пул.
  4. Shiba Inu: Популярна меме монета със значителна подкрепа от общността.
  5. Pepe Coin: Слива меме културата с блокчейн технологията.

Кога ще се случи следващото халвинг събитие?

Очаква се следващото такова събитие да се състои около 2024 г. Последното халвинг събитие на Биткойн се случи на 11 май 2020 г.
Халвин събитията на Биткойн се случват приблизително на всеки четири години или след като в блокчейна на Биткойн се добият 210,000 блока.

Точното време обаче може да варира в зависимост от скоростта, с която се добиват новите блокове, и винаги се препоръчва да се проверяват данните в реално време за най-точна информация.

Заключение

През последните няколко месеца скокът на цената на Биткойн предизвика спекулации за потенциален бичи пазар през 2024 г., като фактори като предстоящото халвинг събитие, слуховете за Биткойн ETF и повишеният интерес към криптовалутите оказват влияние върху пазарните нагласи.

Всички криптовалути носят рискове и могат да бъдат много волатилни. Тази статия не представлява финансов съвет. За тези, които се интересуват да научат повече за ApeMax, нейният официален уебсайт съдържа доста информация и по-специално за изискванията и правилата за закупуване.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

Криптовалута покачи стойността си с над 200% след изявление на Илон Мъск

Присъствието на Илон Мъск на митинг на Доналд Тръмп на 5 октомври в Бътлър, Пенсилвания, предизвика значителни пазарни движения при една от меме монетите.

06.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

XRP се бори да реализира 10Х въпреки проблемите със SEC, но AI мощта на CYBRO може да го изстреля над XRP до 2025 г.

Продължаващата съдебна битка между Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple Labs продължава да хвърля сянка върху бъдещето на XRP, родния токен на мрежата на Ripple.

06.10.2024 21:16 5мин. четене Kosta Gushterov

3 криптовалути, с които дребните инвеститори трябва да внимават тази седмица

Три големи криптовалути ще отключат токени на стойност близо $150 милиона, което поражда опасения за потенциален натиск върху предлагането на пазара.

06.10.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Прогноза за ценате на ADA: Cardano и неговият алткойн съперник се борят за 1,000Х скок до $6 до първото тримесечие на 2025 г.

Инвеститорите са развълнувани, тъй като се очаква Cardano ADA и ключов алткойн съперник да претърпят драматично покачване на стойността.

06.10.2024 15:05 4мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.