НАЧАЛО Други

Deutsche Bank извърши първия успешен трансфер на стабилни монети

24.10.2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Deutsche Bank извърши първия успешен трансфер на стабилни монети

Сътрудничеството между Deutsche Bank и Standard Chartered Bank е важен етап във финансовия напредък. Тези глобални финансови институции успешно проведоха първото изпитание на Универсалната мрежа за дигитални плащания (UDPN).

Този новаторски тест включваше преводи и обмени в реално време между стабилни монети USDC и EURS в рамките на UDPN.

В основата на това изпитание SC Ventures създаде среда за разработка, използвайки UDPN SDK и API, за да създаде децентрализирани идентичности и да ги свърже с портфейли за дигитални валути. След безпроблемния процес на включване SC Ventures извърши многобройни преводи и обмени на синтетични USDC и EURS към портфейли за дигитални валути на Deutsche Bank.

Тези транzакции, удостоверени с частния ключ на SC Ventures, се извършваха в реално време, като записите им бяха публично достъпни в EtherScan.

Обратно, Deutsche Bank отвърна на удара, като инициира многобройни преводи и обмени към сметките за дигитална валута на SC Ventures. Тя използваше удобен за потребителя графичен интерфейс, интегриран в нейната ексклузивна среда UDPN. Сътрудничеството между тези финансови гиганти разчиташе на UDPN бизнес възли, които да се свържат с разрешената от UDPN консенсусна DLT мрежа.

Платежните съобщения преминаваха през два транзакционни възела, всеки от които приемаше транзакции съответно в USDC и EURS. Това нагледно демонстрира как UDPN може да ускори трансграничните транzакции, намалявайки времето за обработка от дни на само минути. Тя също така представя решение на предизвикателствата за оперативна съвместимост в криптовалутната индустрия, произтичащи от различни технологии.

Тази инициатива бележи началото на поредица от 12 изпитания, насочени към разрешаване на пъзела на оперативната съвместимост при трансграничните плащания. По време на фазата на изпитанията бяха задълбочено обсъдени и документирани прозрения относно дигиталната валута на централната банка (CBDC), дигиталните активи, ключовото попечителство и съответствието, наред с други аспекти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Рецесия: Предупреждение за огромен срив на фондовия пазар в САЩ

Предупреждението на Гари Шилинг за потенциална рецесия и спад на пазара привлече вниманието на инвеститорите, тъй като той прогнозира 30% спад в цените на акциите.

10.05.2024 16:00 2 мин. четене

Крипто кредиторът BlockFi спира операциите си – клиентите ще теглят средствата си чрез Coinbase

Платформата за крипто кредитиране BlockFi финализира спирането на операциите си, обявявайки затварянето на своята уеб платформа, планирано за май.

10.05.2024 15:30 2 мин. четене

Администрацията на Байдън се опитва “да убие” криптовалутите според основателя на Cardano

Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano (ADA), наскоро разкритикува начина, по който администрацията на Джо Байдън се справя с пазара на криптовалути, предполагайки, че тя активно се опитва да задуши растежа на индустрията.

10.05.2024 15:00 2 мин. четене

Промоционален реферален код за Bybit (бонус при регистрация)

Bybit.com в момента е водеща крипто борса за търговия с фючърси. Ако все още не сте си открили сметка при тях, то за вас има страхотни новини!

10.05.2024 14:33 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.