НАЧАЛО Биткойн

Председателят на SEC е единственото препятствие пред одобрението на Биткойн ETF

16.10.2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Председателят на SEC е единственото препятствие пред одобрението на Биткойн ETF

Главният изпълнителен директор на ARK Invest Кати Ууд изрази убеждението си, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да възпрепятства напредъка на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF).

Ууд призна, че различни фракции в SEC имат солидни познания за Биткойн (BTC). Въпреки това, тя наблюдава забележимо “разединение” в агенцията, дължащо се на ръководството на Генслер.

Освен това Ууд изрази мнение, че Комисията по ценни книжа и фондови борси може да е на път да одобри не само един, но и няколко спот ETF за Биткойн.

Тя постави въпроса защо Генслер е разрешил ETF за фючърси върху Биткойн, който е свързан с риск от контрагента, а се колебае за спот Биткойн ETF, при който такъв риск липсва, особено когато предложението на ARK включва подкрепа едно към едно с Биткойн, съхраняван на сигурно място в Coinbase.

Според Ууд позицията на Генслер може да е повлияна от минал опит, като я оприличи на лично предизвикателство. Тя спекулира, че проучванията, които се филтрират до комисарите на SEC, може да полагат основите за одобрението на Биткойн ETF, и очаква, че SEC може да одобри няколко такива ETF, а не само един.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн адрес прехвърли $1 милиард срещу нищожна такса от под $10

Мащабен трансфер на Биткойн на стойност над един милиард долара наскоро привлече вниманието на пазара поради минималните такси.

20.05.2024 21:41 1 мин. четене

Топ 5 причини защо да очакваме Биткойн да се изстреля до $70,000 тази седмица

Алесандро Отавиани, един от водещите на подкаста Store of Bitcoin, наскоро очерта пет убедителни фактора зад прогнозата си за скок на цената на Биткойн (BTC) до $70,000 тази седмица.

20.05.2024 11:55 2 мин. четене

Биткойн инвеститорите приключиха с тегленето на печалби – какво следва

Известният крипто анализатор Уили Ву предполага, че Биткойн (BTC) е готов да започне нова възходяща тенденция след период на консолидация.

20.05.2024 11:02 1 мин. четене

Крипто кит инвестира над $100 милиона в Биткойн – оптимизма на пазарите се завръща

На фона на неотдавнашната волатилност на Биткойн крипто кит натрупа 1,590 BTC от топ крипто борсата Binance.

20.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.