Home

Сам Банкман-Фрийд получил близо $1 милиард преди срива на FTX

05.09.2023 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд получил близо $1 милиард преди срива на FTX

Съобщава се, че основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е получил близо $1 милиард под формата на плащания в брой през месеците, предшестващи фалита на борсата за криптовалути.

Според последните съдебни документи Банкман-Фрийд е започнал парични плащания от FTX още през януари 2022 г., като са продължили до октомври същата година, само месец преди фалита на борсата.

Тези правни документи също така разкриват, че бившият главен изпълнителен директор на FTX е получил значителни парични плащания, възлизащи на $200 милиона в два отделни случая. Като цяло Банкман-Фрийд е натрупал над $905 милиона от FTX в рамките на девет месеца.

Понастоящем Банкман-Фрийд очаква съдебен процес, като са му повдигнати обвинения, свързани с измама на инвеститори и лошо управление на милиарди долари в средства на клиенти, което е допринесло за фалита на FTX. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на десетки години затвор.

Струва си да се отбележи, че Банкман-Фрийд не е единственият бивш ръководител, който се е възползвал от средствата на вече несъществуващата империя FTX.

Съдебните документи разкриват, че FTX е отпуснала $2.513 милиона за закупуване на яхта за Сам Трабуко, бивш съизпълнителен директор на търговското подразделение на FTX – Alameda Research. Тази транзакция е извършена по-малко от половин година преди напускането на Трабуко от компанията.

По същия начин Каролин Елисън, бивш съизпълнителен директор на Alameda, получи $3.5 милиона в парични плащания през септември 2022 г.

Други бивши ръководители на FTX, включително Гари Уанг, Райън Саламе, Нишад Синг и Джонатан Чийзман, също според съобщенията са получили многомилионни парични плащания от вече фалиралата борса за криптовалути.

Съдебните документи може да свалите от посочения линк: Кликнете тук

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Губернаторът на Калифорния налага вето върху спорен AI законопроект

На 30 септември губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм наложи вето на спорния законопроект в сектора на изкуствения интелект SB 1047.

30.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Ето защо китайските акции са добра инвестиция за американците

Във вторник ръководителят на Китайската народна банка Пан Гуншън разкри набор от мерки за икономическо стимулиране, които според някои икономисти са най-голямата намеса на централната банка след пандемията от Ковида-19.

30.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как стейкинг наградите влияят на блокчейн мрежите?

Franklin Templeton се включи в дебата дали стейкинг възнагражденията, които допринасят за инфлацията на предлагането на токени, трябва да се разглеждат като разход за мрежата.

30.09.2024 9:32 3мин. четене Alexander Zdravkov

CryptoQuant призовава за регулиране, което да стимулира растежа на Web3

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, подчерта значението на регулирането за бъдещия растеж на Web3 и криптовалутното пространство.

30.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.