Home

Биткойн: Предлагането на борсите достигна ново дъно – ще има ли ръст?

25.08.2023 16:01 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Предлагането на борсите достигна ново дъно – ще има ли ръст?

Въпреки преобладаващите мечи настроения около Биткойн (BTC), анализът на данните от веригата предлага известна доза кураж на инвеститорите.

Количеството Биткойн токени, налично на борсите, е намаляло до най-ниската си точка от шест години насам. Понастоящем само малка част, приблизително 5.8%, от общото предлагане на Биткойн се държи на платформи за обмен. 

Това представлява най-малкото количество за водещата по пазарна капитализация криптовалута от 17 декември 2017 г. насам. Освен това се наблюдават повтарящи се случаи на значителни транзакции, включващи големи количества BTC.

Намаляването на борсовите резерви по време на пазарния спад предполага, че инвеститорите предпочитат да запазят активите си, очаквайки потенциални бъдещи печалби, вместо да се ангажират с дейности по продажба. 

Ако този модел се запази, той има потенциала да доведе до значително покачване на цената на Биткойн, когато се възстановят благоприятните макроикономически условия и положителните глобални настроения на крипто пазара.

От техническа гледна точка Биткойн продължава да проявява уязвимост, тъй като вече се е понижил под 200-дневната пълзяща средна.

Понастоящем непосредственият диапазон на подкрепа за Биткойн е разположен между $25,200 и $24,800. Независимо от това, пробивът на това ниво потенциално може да предизвика по-нататъшен спад в стойността на BTC, евентуално до $20,000.

Сега цялото внимание е насочено към срещата на Федералния резерв в Джаксън Хоул, насрочена за днес, в петък. Джером Пауъл, председателят на Федералния резерв на САЩ, ще предостави информация за това дали ще има край на цикъла на повишаване на лихвените проценти.

От друга страна, регулаторните действия срещу крипто компании в САЩ допринесоха за допълнително отслабване на пазарните нагласи. 

Крипто пазарът може да се сблъска с постоянен натиск, произтичащ от неблагоприятни настроения през следващите седмици или месеци, докато не бъде създадена добре дефинирана регулаторна и законодателна рамка, която да управлява криптовалутния пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто пазарът отново е обвзет от алчност – време е за FOMO

Крипто индексът на страха и алчността достигна най-високото си ниво от юли насам, задържайки се над 60 в продължение на два поредни дни.

29.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.