Home

Binance предполагаемо продава Биткойн, за да поддържа цената на BNB

23.08.2023 8:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предполагаемо продава Биткойн, за да поддържа цената на BNB

Крипто борсата Binance е обвинена в продажба на Биткойн с цел да повиши стойността на собствената си криптовалута BNB, като криптовалутата отбеляза спад от над 30% от началото на тази година. 

Binance се сблъсква със значителни трудности при запазването на доминиращата си позиция на пазара поради засилващия се регулаторен контрол и обвиненията в манипулиране на цените.

Стойността на Binance Coin (BNB) спадна под 200-седмичната си плъзгаща се средна стойност, предизвиквайки тревога за потенциални значителни загуби за алтернативните криптовалути, особено за тези, които разчитат на токеновите системи BEP20 и BEP2. Това понижение съвпада с по-широката корекция на пазара, при която стойността на Биткойн падна под $26,000 тази седмица, предизвиквайки безпокойство и непредсказуемост в сферата на криптовалутите.

Ситуацията се изостри допълнително от съобщенията, според които Binance разтоварва BTC наличностите на клиентите си, за да осигури подкрепа за своя токен BNB. Крипто инфлуенсър, известен като “WhaleChart“, първоначално сподели тези твърдения в платформата за социални медии X. Впоследствие множество потребители на Binance подадоха жалби, в които заявиха, че не могат да изтеглят своите Биткойни поради временно спиране на услугите по изтегляне. Въпреки че тези съобщения нямат официално потвърждение, криптовалутната общност остава разделена по този въпрос.

Борсата е подложена на постоянен регулаторен контрол, особено след срива на FTX и Alameda Research през миналата година. 

През март Binance се сблъска със съдебен иск от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC), която обвини платформата в участие в незаконни операции и липса на подходящи мерки за съответствие. Ситуацията се влоши, когато Комисията po ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпен Джао за нарушаване на законите за ценните книжа.

Поради засилващия се регулаторен натиск Binance претърпя загуба на важни партньорства, включително това с базираната в Лондон компания за обработка на кредитни карти Checkout.com. Тези неуспехи възпрепятстваха способността на Binance да предлага услуги за трансформиране на фиат в криптовалута, което допълнително влоши позициите ѝ на пазара. 

Компанията се обърна към значителните си резерви от Биткойн като мярка срещу нарастващия натиск от продажби. Последните доклади сочат, че през последните няколко дни Binance прибягва до продажба на Биткойн, за да възпрепятства по-нататъшното понижение на цената на БНБ.

Подходът на Binance, свързан с Биткойн, се появява заедно с опасенията за предполагаемото ѝ участие в подпомагането на руски потребители да прехвърлят средства в чужбина, с което нарушават международните санкции. 

С предстоящото ликвидиране на криптовалутен заем, обезпечен с BNB на стойност $130 милиона в децентрализирания финансов протокол Venus, Binance трябва да прояви предпазливост, за да предотврати верижни реакции на ликвидация и неоправдани вреди за пазара.

Продължаващите предизвикателства, с които се сблъсква Binance, подчертават сложния характер на пазара на криптовалути и наблягат на необходимостта от отговорни практики и спазване на регулаторните стандарти. Борсата трябва да се справи с тези проблеми, за да възвърне доверието на инвеститорите и да гарантира стабилността не само на своя роден токен, но и на по-широката криптовалутна екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.