Home

Биткойн: Още 22% спад може да се очаква според исторически данни

21.08.2023 16:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Още 22% спад може да се очаква според исторически данни

През изминалата седмица Биткойн отбеляза значителен спад от над 11% в представянето си. Някои членове на крипто общността предположиха, че това понижение може да е свързано с доклади, в които се посочва, че SpaceX се е освободила от притежаваните от нея BTC. 

Други изтъкнаха потенциалното въздействие на факта, че китайската компания Evergrande е изправена пред финансови затруднения. Независимо от конкретната причина, която стои зад неотдавнашния спад, редица анализатори са единодушни, че съществува възможност за по-нататъшна корекция на цените в близко бъдеще.

Според крипто анализаторът, познат като “Ali” има интересен модел, наблюдаван през последното десетилетие. Всеки път, когато цената на Биткойн е спадала под 200-дневната проста плъзгаща се средна (SMA), историческите данни показват, че цената има тенденция да се сближава с реализираната цена. 

Али обясни, че настоящата реализирана цена се оценява на приблизително $20,350. Тази стойност означава спад от около 22 % в сравнение с текущите пазарни нива.

Оценката на Али е подкрепена с информация от различни набори от данни. Както бе съобщено от CryptoQuant, реализираната цена, свързана с краткосрочните притежатели на Биткойн, е потенциално фактор, който може да внесе риск за криптовалутата. 

Концепцията за реализирана цена се отнася до средната цена, на която всички транзакции с Биткойн са се случили във веригата по време на последния им ангажимент, разделена на общия брой BTC в обращение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 6 години Биткойн кит прехвърли над $60 милиона към Coinbase

В петък кит, който не е бил активен в продължение на шест години, прехвърли Биткойн (BTC) в Coinbase.

28.06.2024 19:30 1мин. четене

Активността в мрежата на Биткойн спадна до най-ниското си ниво от 2010 година

Според данни от IntoTheBlock съотношението на активните адреси на Биткойн е спаднало до най-ниското си ниво от ноември 2010 г. насам.

28.06.2024 18:30 1мин. четене

Предупреждение за срив на цената на Биткойн от крипто експерт

Анализатор и крипто трейдър, известен под псевдонима DonAlt, сподели мечи възгледи за Биткойн (BTC).

28.06.2024 16:00 1мин. четене

Ето защо Робърт Кийосаки не би инвестирал в Биткойн ETF

Прочутият автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки предизвика дискусии в крипто общността с неотдавнашните си забележки относно Биткойн ETF. 

28.06.2024 13:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.