Home

Китайски гигант в сектора на недвижимите имоти обяви фалит

18.08.2023 11:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайски гигант в сектора на недвижимите имоти обяви фалит

China Evergrande, най-задлъжнелият строителен предприемач на недвижими имоти в света и символ на сътресенията в сектора на недвижимите имоти в Китай, официално подаде молба за защита от кредитори в съда по несъстоятелност в САЩ.

В заявлението на Evergrande се споменава за текущи дейности по преструктуриране, които се извършват както в Хонконг, така и на Каймановите острови. Като един от най-значимите китайски конгломерати Evergrande се бори с опасността от неизпълнение на задълженията в продължение на дълъг период от време.

През 2021 г. компанията се сблъска с огромно дългово бреме, възлизащо на $310 милиарда, включващо задължения към облигационери, финансови институции, строителни партньори и други длъжници. Настоящата ситуация показва, че затрудненото положение на China Evergrande е достигнало до момент, в който то счита за необходимо да започне производство по несъстоятелност по глава 15.

Процедура по глава 15 от Кодекса за несъстоятелност на САЩ. е разпоредба, която има за цел да предпази международните предприятия, които са в процес на преструктуриране, от кредитори, търсещи съдебни дела или от опити за обременяване на активи в САЩ.

Успоредно с това свързаното с него дружество Tianji Holdings също е подало молба за защита по глава 15 в съда по несъстоятелност в Манхатън.

Моментът на подаване на молбата на Evergrande съвпада с нарастващите опасения относно потенциалното разпространение на проблемите в сектора на недвижимите имоти в Китай към други сегменти на националната икономика, особено при забавяне на общия растеж.

От началото на дълговата криза в сектора в средата на 2021 г. компаниите, отговорни за около 40% от продажбите на жилищни имоти в Китай, са изпаднали в неплатежоспособност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.