Home

Бившият директор на FTX обвинен във финансиране на политически кампании с клиентски средства

17.08.2023 12:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на FTX обвинен във финансиране на политически кампании с клиентски средства

Федералните прокурори на САЩ твърдят, че бившият ръководител на FTX Сам Банкман-Фрийд, който вече е обект на разследване, сега е обвинен в злоупотреба със средства на клиенти за участие в политически кампании.

В съответствие с неотдавнашен доклад на Reuters, федералните прокурори изразяват загриженост относно участието на Банкман-Фрийд в насочването на приблизително $100 милиона към вноски за политически кампании преди междинните избори в САЩ през 2022 г., като се твърди, че средствата са от сметки на клиенти.

Както се посочва в актуализирания обвинителен акт, тези финансови вноски са били организирани, за да се засили влиянието му, което той е целял да използва стратегически, за да се застъпи за благоприятни законодателни и регулаторни промени, благоприятстващи разширяването на FTX.

В променения обвинителен акт се твърди, че “[Банкман-Фрийд] се възползва от това влияние, за да се ангажира с Конгреса и регулаторните органи, като се застъпва за политики, които биха улеснили оперативния растеж на FTX, като позволят продължаване на депозитите на клиенти”.

Освен това федералните прокурори твърдят, че Банкман-Фрийд си е сътрудничил с двама висши ръководители на FTX, за да прикрие произхода на тези средства, като същевременно се е опитал да заобиколи ограниченията, наложени върху вноските за финансиране на предизборни кампании.

Банкман-Фрийд е изправен пред обвинения, обхващащи измами с електронни съобщения, измами с ценни книжа, измами със стоки и пране на пари, всички свързани с мащабна схема, за която се предполага, че възлиза на стойност милиарди долари. Твърди се, че тази схема е включвала измамни практики спрямо клиентите и смесване на техните средства с тези, депозирани в FTX.

Обвинението, отнасящо се до заговор за нарушаване на законите за финансиране на предизборни кампании, беше свалено. Това решение е продиктувано от дипломатически въпроси, свързани с Бахамските острови, според федералните прокурори.

Последните събития изясниха, че преработеният обвинителен акт “ще потвърди включването на Банкман-Фрийд в незаконна схема за финансиране на кампании, както първоначално беше очертано в рамките на обвиненията в измама и пране на пари”, както съобщи Reuters.

Банкман-Фрийд наскоро направи признание за невинност. Съдебният процес срещу него е насрочен за 2 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн: ФБР залови извършителите на обир на стойност $250 милиона

ФБР е задържало две лица, свързани с мащабен обир на Биткойн, при който жертва е загубила около $250 милиона в дигиталната валута.

23.09.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Мъж от Ню Йорк е глобен с $36 милиона за измама на крипто инвеститори

Федерален съдия постанови мъж от Ню Йорк да плати $36 милиона, след като се твърди, че е измамил инвеститори, обещавайки нереалистична възвръщаемост, докато е използвал парите им, за да финансира луксозния си начин на живот.

23.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.