Home

Доказателство за нулево знание чрез Polygon ID: Подобрена поверителност

11.08.2023 19:30 6мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доказателство за нулево знание чрез Polygon ID: Подобрена поверителност

В този нов период на неограничени възможности с Polygon и усъвършенствания Supcaste-2 протокол, потребителите се сбогуваха с неволите на Етериум.

Компания за блокчейн разработки на Polygon наскоро пусна нов децентрализиран инструмент за идентификация, наречен Polygon ID, обоснован на технологията за доказателство за нулево знание (Zero- Knowledge – ZK). Polygon демонстрира ангажимента си към свързаните системи, като инвестира в тях $1 милиард.

Polygon ID е основно рамка, базирана на блокчейн, която предлага подкрепа в неконтролираното съответствие с регулаторните правила, удостоверяване на индивидуалности и налагане на “токен гейтинг” за оторизиран достъп. Тя също така осигурява верификация на частна верига за децентрализирани приложения и DeFi платформи.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Предложенията, наблягащи на удобството и всеобхватността на потребителите, включват:

Приложението за портфейл Polygon ID: Набор от инструменти с отворен код, предназначени за потребители и разработчици, които предлагат персонализирани настройки в рамките на различни приложения.

Платформа Polygon ID: Платформа за разработчици и организации, която им помага да контролират циклите на доверие на приложенията, както и някои допълнителни елементи като ZKP и произход на доверието.

Polygon ID Connect: Публично достъпна платформа, която опростява процеса на интеграция между портфейли и приложения.

За по-добро разбиране, помислете за група от хора, събрани в заведение за хранене – всеки със своя уникален дигитален идентификатор в Polygon. Те искат да поръчат, без да разкриват предпочитанията си. Всеки от тях има дигитална идентичност в Polygon ID, която им позволява да взаимодействат сигурно с приложението на заведението за хранене. Тя позволява точното поръчване, като същевременно гарантира неприкосновеност на личните данни и контрол върху конкретната информация за всеки от тях.

Основни принципи

Polygon ID се върти около множество на брой ръководни принципи. Човек може да си представи бъдеще, в което хората запазват властта над своите данни. По-долу са посочени много важни общи принципи на Polygon ID:

1) Поверителността на личните данни на първо място
Основата на Polygon ID се основава на система за защита на личните данни, която гарантира неприкосновеността на личния живот и следователно разнообразява случаите на използване.

2) Представяне на потребителите
Polygon ID се ангажира с децентрализацията и суверенитета. Това прехвърляне на властта от трети страни към потребителите подобрява социалното сътрудничество и доверието на потребителите в дигиталната екосистема нараства.

3) Изграждане на доверие в peer-to-peer мрежите
Polygon ID формира децентрализирана мрежа на доверие (dWeb- of- Trust) за проверка на самоличността. Тези атрибути на идентичността се изразяват като твърдения или доказателства, които се комбинират, за да създадат емулсионни удостоверения.

4) Без разрешение за разпределение
Polygon ID елиминира интерпозиторите и позволява неограничено прехвърляне на претенции между индивидуалности. Този подход не се ограничава само до асоциации, но също така е от полза за индивидуалните потребители.

Предимства

Крайни потребители

Polygon ID е в съответствие със стойностите за секвестиране на Web3. Платформата работи спрямо потребителя и му позволява да използва приложението анонимно. Тези потребители могат да пробират услугите, без да споделят конкретната си информация с трети страни.

Представете си момиче на име Алиса, което иска да използва приложение, наречено “Yograt”. Тя ще трябва да даде информация за себе си като име, възраст и имейл адрес. Тези данни ще се съхраняват в централизираната база данни на приложението, което може да породи заплаха от нарушаване на сигурността на данните и злоупотреби.

Все пак Алиса може да изключи всички тези заплахи, като получи достъп до приложението с идентификатора Polygon ID. Ето как ще работи:

  1. Алиса създава идентификатор в Polygon, който се състои от уникална двойка криптографски ключове (публичен и частен ключ) на нейното устройство.
  2. Когато Алиса иска да получи достъп до приложението, вместо да изпраща необработените си данни, тя генерира доказателство за нулево познание, което ѝ позволява да докаже валидността на данните си, без да ги разкрива в действителност.
  3. След като получи доказателството за нулево знание, приложението проверява допустимостта на Алиса, без да е необходимо да има достъп до личната ѝ информация. Достоверността на доказателството разчита на нейната децентрализирана идентичност, което го прави невъзможно за фалшифициране.
  4. След успешната проверка Алиса може да използва услугите, без да нарушава неприкосновеността на личния си живот,

Web3 протоколи

Има много предимства, които Polygon ID внася в Web3 протоколите, като създава децентрализирана репутация за потребителите. Това е подобно на моделите за справедливо управление в DAI и профилите на играчите в дадена Web3 игра. Polygon ID не само елиминира посредниците, но и създава сигурна, частна и устойчива на цензура комуникация в социалните приложения.

За да разберете по-добре това, разгледайте социална медийна платформа, наречена “XYZLAB”. Тази платформа използва Polygon ID, за да се увери, че потребителите взаимодействат сигурно помежду си.

Децентрализирана идентичност: Polygon ID позволява на потребителите да създават своите децентрализирани идентичности в блокчейна на Polygon. Тези профили съдържат двойки криптографски ключове за удостоверяване на техните действия.

Взаимодействия, основани на репутацията: XYZLAB използва репутационни профили, генерирани от взаимодействията на потребителите във веригата. Потребителите могат да повишат своите репутационни показатели чрез положителни взаимодействия, като например споделяне на ценно съдържание по веригата. Те могат да направят съдържанието си по-видимо и да увеличат влиянието си в общността.

Съобщения без доверие: С помощта на Polygon ID XYZLAB предлага сигурни криптирани съобщения от край до край. С него потребителите могат да получат достъп до съобщението, което е предназначено единствено за тях.

Антицензурно съдържание: Надеждността на съдържанието е гарантирана от XYZLAB чрез използване на съхранение в блокчейн. Никакви външни страни не могат да манипулират данните, съхранявани в блокчейна. Това създава пространство, в което могат да съществуват открити и свободни разговори.

Самоуправляващ се протокол: XYZLAB функционира чрез система за самоуправление, наречена DAO. Решенията се влияят от репутацията. Потребителите с висок рейтинг на репутацията получават предимство по въпроси като напредъка на платформата и насоките за надзор на съдържанието.

Дадените илюстративни акценти показват как Polygon ID гарантира безопасен и удобен за потребителите център на социалната медия. Тъй като взаимодействията се ръководят от децентрализирана репутация, потребителите получават по-голям контрол върху своите данни.

Заключение

След като прочетете тази статия, ползите от рамката Polygon за вашия бизнес стават очевидни. Като водеща компания за разработка на блокчейн Polygon, Codezeros кани клиентите си да се възползват от знанията им и да наемат разработчици на Polygon от тяхната талантлива група експерти.

В отрасли като Edutech, Финтех, електронна търговия, логистика, банково дело, онлайн игри, предприятията могат да разчитат на екипа от разработчици на Codezeros. Те се ангажират умело да персонализират специализирани блокчейн мрежи, NFT пазари, dApps и смарт договори върху рамката Polygon.

Codezeros е ефективен в създаването на портфейли и спазването на стандартите на Polygon, като същевременно предоставя решения за смарт договори, включително проектиране, изпълнение и миграция.

Освен това те предлагат разработване на Polygon NFT пазари, като се фокусират върху ефективността на ресурсите и мащабируемостта чрез управлявани от API работни процеси и тригери.

Не търсете повече и се възползвайте от тази възможност. Вашият път към растеж започва тук.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

Съперник на Solana (SOL) реализира 1.67x за по-малко от месец; Ентусиастите прогнозират 2,500% печалби до 2025 г.

Разрастването на криптовалутите доведе до промени и в един от секторите, които предизвикват хайп като решенията за токенизирани реални активи (RWA).

30.09.2024 10:05 4мин. четене Kosta Gushterov

Pepe и Shiba Inu започват да се възползват от пазарните условия, докато Lunex Network преминава през първия етап за по-малко от 72 часа

Благодарение на огромния си потенциал за хиперинвестиции и популярността си сред инвеститорите на дребно, мемекоините като Pepe и Shiba Inu са добре известни като едни от най-печелившите експлозивни криптовалути.

30.09.2024 8:49 4мин. четене Kosta Gushterov

DTX Exchange разкрива VIP отстъпки, които променят правилата на играта, набирайки $3 милиона, тъй като сезонът на алткойните може да наближава 

DTX Exchange въвежда VIP отстъпки, като в същото време набира $3 милиона, позиционирайки се като ключов играч в условията на ръст на XRP и DOGE. Открийте най-новите тенденции в областта на криптовалутите!

30.09.2024 8:00 4мин. четене Kosta Gushterov

Solana се насочва към $350, Floki и Toncoin растат, а FoxLetFun се стреми да се увеличи 10 пъти и да завладее сцената на меме монетите

Крипто пазарът продължава да се раздвижва с вълнуващи промени от ключови играчи като Solana (SOL), Floki (FLOKI) и Toncoin (TON).

29.09.2024 14:22 5мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.