НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн няма да изчезне според милиардера Дейвид Рубенстайн

10.08.2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн няма да изчезне според милиардера Дейвид Рубенстайн

Милиардерът Дейвид Рубенстайн твърди, че Биткойн (BTC) ще остане важна част от финансовия пейзаж поради нарасналия глобален интерес към водещата криптовалута.

По време на неотдавнашен разговор с Bloomberg известният инвеститор и съосновател на Carlyle Group, гигант в областта на финансовите услуги подчерта, че интересът към BTC и други значими криптоактиви набира скорост в световен мащаб, воден от нарастващото желание за поверителни транзакции.

Рубенстайн изрази мнение, че настоящите повишени лихвени проценти елиминират необходимостта от традиционни инвестиционни опции като златото, тъй като държавните ценни книжа предлагат привлекателна възвръщаемост от около 5%. Въпреки това той очаква, че тези лихвени проценти в крайна сметка ще намалеят, което ще накара инвеститорите да проучат алтернативни възможности.

Според него Биткойн и други широко признати криптовалути са тук, за да останат. Той подчерта огромното глобално увлечение по концепцията за притежание на актив, който може да бъде прехвърлян без правителствен надзор, осигурявайки неприкосновеност на личния живот. Въпреки потенциалните възражения срещу подобни практики, Рубенстайн смята, че хората ще продължат да търсят и да участват в частни транзакции.

Милиардерът призна, че има разминаване в мненията по отношение на криптовалутите сред официалните лица в САЩ, особено в Конгреса на демократите и регулаторния орган – Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC). Въпреки това той твърди, че останалата част от света все повече възприема по-отворена позиция, отбелязвайки, че физическите лица имат интерес към използване на алтернативни валути извън юрисдикцията на правителствата.

Рубенстайн наблегна на нарастващото търсене на валутна опция, която осигурява анонимност и възможност за дискретно движение на средства. Той призна, че макар да има скептицизъм в регулаторните органи на САЩ, републиканците в Капитолия като цяло са показали подкрепа за криптовалутите.

В контекста на продължаващите съдебни действия срещу Coinbase и Binance, две големи световни крипто борси, от страна на SEC за предполагаема търговия с нерегистрирани ценни книжа, коментарите на Рубенстайн имат тежест.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн инвеститорите приключиха с тегленето на печалби – какво следва

Известният крипто анализатор Уили Ву предполага, че Биткойн (BTC) е готов да започне нова възходяща тенденция след период на консолидация.

20.05.2024 11:02 1 мин. четене

Крипто кит инвестира над $100 милиона в Биткойн – оптимизма на пазарите се завръща

На фона на неотдавнашната волатилност на Биткойн крипто кит натрупа 1,590 BTC от топ крипто борсата Binance.

20.05.2024 10:00 1 мин. четене

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.