Home

BNB не може да се сравнява с “майнинг функцията за всички” на Bitcoin Spark

05.08.2023 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BNB не може да се сравнява с “майнинг функцията за всички” на Bitcoin Spark

Binance Coin (BNB) е криптовалутата, която захранва екосистемата на BNB Chain. Тя е един от най-популярните в света токени за комунални услуги, който може да се търгува и да се използва за заплащане на такси за транзакции в Binance Smart Chain. 

BNB стартира за първи път като актив, продаван в първоначалното предлагане на монети (ICO) на Binance, което позволява на потребителите на борсата Binance да плащат по-малко такси за търговия. Токенът обаче не може да се сравнява с “майнинг за всички” на Bitcoin Spark.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Какво представлява BNB Chain?

Binance Chain и Binance Smart Chain (BSC) се сляха, за да се превърнат в BNB Chain. Веригата използва консенсус механизъм за доказателство за залог (PoS), при който потребителите могат да стейкват BNB токени, за да станат валидатори, които получават такси за транзакции като награда за всеки валидиран блок. Този механизъм обаче не може да се сравнява със системата за доказване на процеса (PoP) на Bitcoin Spark, която позволява на всички физически лица да участват в нейния процес на добив.

Какво представлява Bitcoin Spark?

Bitcoin Spark е нова криптовалута, подобна на Биткойн по отношение на токеномиката, но различна по отношение на добива. За разлика от Биткойн, който използва механизма за доказателство за работа (PoW), Bitcoin Spark използва изцяло нова блокчейн технология, наречена “Доказателство за процес” (PoP), комбинация от механизмите PoW и PoS.

PoW механизмът на Биткойн се оказа неподходящ, тъй като е белязан от бариери за навлизане на пазара, включително високата цена на майнинг оборудването, потреблението на енергия и недостатъчната изчислителна мощност, за да се конкурира с големите добивни съоръжения. 

PoP на Bitcoin Spark, съчетан със специален алгоритъм, който предотвратява линейни награди въз основа на суровата изчислителна мощност или размера на “залога” гарантира, че мрежата е стабилна и наградите се разпределят по-справедливо между по-малките и по-големите участници в мрежата. 

Потребителите трябва да осигурят залог в мрежата, подобно на начина, по който това се прави в PoS блокчейн като BNB. Разликата обаче е във възнагражденията, тъй като те няма да са пряко свързани по същия начин, че колкото повече стейквате, толкова повече печелите.

Възнагражденията за добив на Bitcoin Spark се изчисляват въз основа на комбинацията от личния стейкинг на миньора и изчислителните задачи, изпълнени за тези, които използват мрежата като отдалечена изчислителна мощност.

Това е така нареченото доказателство за процес (PoP). Колкото по-висок е “залогът” и “извършената работа”, толкова по-високи са възнагражденията, но по нелинеен начин. Разпределението на възнагражденията е проектирано така, че да дава предимство на “извършената работа” пред размера на стейкинга, като по този начин се набляга на продукта, генериращ приходи.

Освен това екипът планира да разработи удобно за потребителя приложение за добив, съвместимо с повечето устройства, включително Windows, Mac OS, Linux, iOS и Android. Потребителите, които се интересуват от добив, могат да изтеглят софтуера на всяко устройство и да активират сигурен, ограничен достъп до процесора на устройството за целите на добива. 

Софтуерът ще може да регулира количеството процесорна мощност, която консумира, като по този начин ще се справи с потенциални проблеми като прегряване, запазване на батерията или изисквания за многозадачност.

Bitcoin Spark започна своето първично предлагане на монети (ICO) на 1 август т.г. Проектът предлага своя собствен токен BTCS на цена $1.50 с допълнителен 20% бонус за потребителите, които закупят токена по време на първата фаза на ICO. 

За повече информация относно Bitcoin Spark:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

Прогноза за цената на Ethereum за следващото пазарно рали и 2 евтини алтернативи на ETH за евентуална възвръщаемост от 1,500%

Етериум (ETH) отново е във фокуса на вниманието, тъй като крипто пазарът се подготвя за следващото си бичо рали.

28.09.2024 9:42 5мин. четене Kosta Gushterov

Подценени ли са Cardano (ADA) и XRP на сегашните цени? Това ново ICO може да поскъпне 100Х

Въпреки че се търгуват под $1, Cardano (ADA) и XRP не са подценени предвид голямото им предлагане. Междувременно на DTX Exchange (DTX), нов алткойн с ниско предлагане, се предрича 100-кратно поскъпване след пускането му на пазара.

28.09.2024 9:30 4мин. четене Kosta Gushterov

Вдъхновението на Cutoshi от учението на Сатоши Накамото рязко увеличи популярността му: Инвеститорите в SOL наблюдават CUTO

С еволюцията на криптовалутата се появиха въпроси относно проектите, следващи първоначалната визия на Сатоши Накамото за блокчейн – да се създаде децентрализирана система за електронни пари от типа peer-to-peer за сигурни и частни транзакции без нужда от посредник.

28.09.2024 9:21 4мин. четене Kosta Gushterov

Инвеститорите на Solana и BNB правят инвестиционен пивот до края на годината, като избират нова AI монета, която се очаква да се покачи

Инвеститорите в монетите Solana (SOL) и Binance (BNB) преоценяват стратегиите си за остатъка от годината, като се ориентират към IntelMarkets (INTL) – нова AI монета, която може да е готова за голямо рали.

28.09.2024 8:30 4мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.