Home

Пасивен доход от криптовалути – с XRP20 това изглежда е възможно

04.08.2023 18:24 5мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пасивен доход от криптовалути – с XRP20 това изглежда е възможно

Пасивният доход е доста интересна тема за всички българи, като много хора “вторачват” погледите си в недвижимите имоти.

И макар печалбите от недвижими имоти да изглеждат като страхотна опция, то за инвеститори с малък бюджет алтернативите са налице – криптовалути като XRP20 представят опции за инвестиция, която може да донесе значителни дивиденти спрямо стандартните банкови депозити.

В тази статия ще разгледаме подробно какво означава стейкингът на криптовалути, какво го прави добра опция и защо точно XRP20 може да се окаже един от най-добрите възможни варианти.

Какво е стейкинг и как работи?

Стейкингът е процесът на участие в потвърждаването на транзакции и съхранение на блокчейн чрез държане на криптовалута в дигитален портфейл. Това е популярен метод за получаване на пасивен доход, като предоставя добър шанс да печелите пасивни доходи, без да се налага да правите голяма инвестиция. Но как работи? Нека видим:

  • Избор на токен: Потребителят избира определена криптовалута, която поддържа стейкинг (трябва да използва Proof-of-Stake механизъм).
  • Закупуване и съхранение: Потребителят закупува валутата и я съхранява в подходящ портфейл, който поддържа стейкинг (MetaMask е най-популярният крипто портфейл и поддържа стейкинг).
  • Участие в мрежата: Чрез стейкинга, потребителят „заключва“ своите монети и ги използва за подкрепа на операциите в мрежата, като участва в потвърждаването на транзакции или гласувания.
  • Получаване на награди: В замяна за своето участие, потребителят получава награди във формата на допълнителни монети.

Стейкингът помага за увеличаване на сигурността и стабилността на блокчейн мрежата, като стимулира участниците да държат своите монети, вместо да ги продават. Това създава по-голяма стабилност в цените и подкрепя здравословния растеж на мрежата.

Защо инвеститорите харесват стейкинга?

Разбира се, за да инвестирате в стейкинг пул, трябва първо да се запитате – а каква е ползата от инвеститорска гледна точка? Има много ползи, но според нас най-основните са две.

Стейкингът носи пасивен доход

Стейкингът варира в зависимост от използвания блокчейн и условията на конкретния стейкинг пул. Докато някои платформи предлагат стандартна доходност, други могат да предлагат по-високи лихвени проценти, като 8-10% годишно (APY). 

Този процент може да се различава в зависимост от валутата, времето за заключване и специфичните правила на пула. Стейкингът предлага уникален начин за участие в крипто екосистемата, като същевременно предоставя възможност за допълнителни доходи без активна търговия, тъй като не всеки обича да търгува и да търси нови възможности през ден.

При повишаване на цената позицията става още по-голяма

Стейкингът предоставя уникална възможност за увеличаване на пасивния доход, особено ако цената на токените се увеличи. Ако стейквате, получавате определен брой токени като награда. Ако обаче цената на токените скочи, това автоматично увеличава и вашия пасивен доход. Например, ако инвестирате 10,000 лева в криптовалута и токенът скочи 5 пъти, ако сте инвестирали вашите средства срещу 10% APY, вашето салдо ще стане 55,000 лева. 

Така “скромните” десет процента се превръщат в 50% спрямо цената за закупуване. Това прави стейкинга атрактивен инструмент за инвеститорите, търсещи начини да увеличат печалбата си, дори и със сравнително малка инвестиция.

Какво е XRP20 и защо генерира такъв интерес?

XRP20 е нов токен, който бързо привлича вниманието на крипто общността. Опитвайки се да “демократизира” Ripple, XRP20 е създаден с идеята да предложи повече възможности на дребните инвеститори, които често са изключени от големите играчи в крипто сферата.

Оригиналният $XRP беше разработен с обещанието за ползи за всички, но в крайна сметка се ориентира по-скоро към големи банки и корпорации, отколкото към дребни инвеститори. XRP20 иска да промени това, като използва стандарта на Етериум, за да позволи на своите инвеститори да стейкват токени.

За кратко време са събрани над $400,000 в предпродажбата, при цена на $XRP20 от едва $0.000092. Това позволява на инвеститорите закупуване на XRP токени с дребна инвестиция. Общият обем на предварителната продажба е 100 милиарда токена, като по 40% са отредени за предпродажбата и за “залагане”, което е по-скоро прецедент, отколкото правило сред ICO-тата.

Фокусът върху стейкинга е един от ключовите фактори, които привличат инвеститорите към XRP20. Този подход обещава не само пасивен доход, но и може да стабилизира цената на токена, тъй като инвеститорите няма да търсят бързи печалби. Цялостната философия на XRP20 може да отговори на нуждите на по-широк кръг от участници в крипто пазара, което обяснява генерирания интерес.

Купуване на криптовалути за стейкинг – рискове и притеснения

Купуването на криптовалути за стейкинг може да е популярна стратегия за генериране на пасивен доход, но както всяко бизнес начинание, този метод също крие рискове и притеснения.

Ако цената на токена се понижи, потенциалните печалби от стейкинг могат да се превърнат в загуби. Това може да се случи, ако определена криптовалута не успее да привлече достатъчно инвеститори или пазарът изведнъж се обърне срещу нея.

Новите регулации също могат да бъдат причина за безпокойство, тъй като правителствата и регулаторните органи все още формират своя подход към криптовалутите. Промяна в законите може да доведе до неочаквани последици за стейкинга.

Да не забравяме сравнението с традиционните инвестиции, като например покупката на имот с цел отдаване под наем. Там също не можете да прогнозирате колко време апартаментът ще стои празен или дали няма да има увеличение на имотните данъци или банковите лихви по кредитите.

Следователно, стейкингът, както всяка друга инвестиция, изисква внимателен анализ и оценка на потенциалните рискове, преди да се ангажирате.

Заключение

Стейкингът се превърна в добър начин да генерирате пасивен доход, а ако цената на токените се повиши, това е още по-добра новина. Има много криптовалути за стейкинг, но XRP20 изглежда като една от най-добрите нови възможности, тъй като цената за закупуване на токени е едва $0.000092. 

Дори и да не реализира своя пълен потенциал, то вероятността да загубите огромна част от инвестицията си поне засега не изглежда голяма, тъй като ниската цена е нещо като “щит” – щит, с който обаче много криптовалути от над $0.05 не разполагат.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

Прогноза за цената на Ethereum за следващото пазарно рали и 2 евтини алтернативи на ETH за евентуална възвръщаемост от 1,500%

Етериум (ETH) отново е във фокуса на вниманието, тъй като крипто пазарът се подготвя за следващото си бичо рали.

28.09.2024 9:42 5мин. четене Kosta Gushterov

Подценени ли са Cardano (ADA) и XRP на сегашните цени? Това ново ICO може да поскъпне 100Х

Въпреки че се търгуват под $1, Cardano (ADA) и XRP не са подценени предвид голямото им предлагане. Междувременно на DTX Exchange (DTX), нов алткойн с ниско предлагане, се предрича 100-кратно поскъпване след пускането му на пазара.

28.09.2024 9:30 4мин. четене Kosta Gushterov

Вдъхновението на Cutoshi от учението на Сатоши Накамото рязко увеличи популярността му: Инвеститорите в SOL наблюдават CUTO

С еволюцията на криптовалутата се появиха въпроси относно проектите, следващи първоначалната визия на Сатоши Накамото за блокчейн – да се създаде децентрализирана система за електронни пари от типа peer-to-peer за сигурни и частни транзакции без нужда от посредник.

28.09.2024 9:21 4мин. четене Kosta Gushterov

Инвеститорите на Solana и BNB правят инвестиционен пивот до края на годината, като избират нова AI монета, която се очаква да се покачи

Инвеститорите в монетите Solana (SOL) и Binance (BNB) преоценяват стратегиите си за остатъка от годината, като се ориентират към IntelMarkets (INTL) – нова AI монета, която може да е готова за голямо рали.

28.09.2024 8:30 4мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.