Home

Bitcoin Spark въвежда нова концепция на Етериум пазара

02.08.2023 17:00 4мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitcoin Spark въвежда нова концепция на Етериум пазара

Според мнозина Bitcoin Spark (BTCS) прави революция на пазара на Етериум със своя свеж и иновативен подход.

Този нов крипто проект въвежда новаторско решение, което се справя с ограниченията на традиционните криптовалути, въвеждайки нова ера на дигиталните транзакции.

Какво представлява Етериум?

Етериум е децентрализирана блокчейн платформа от първи слой. Тя е създадена по предложение на Виталик Бутерин в края на 2013 г. и е пусната в действие на 30 юли 2015 г. За разлика от Биткойн, който служи предимно като дигитална валута, Етериум е универсална екосистема, която поддържа широк спектър от приложения. Нейната собствена криптовалута се нарича Етериум (ETH) и се използва за захранване на мрежата и заплащане на таксите за транзакции.

Едно от ключовите нововъведения на Етериум е способността му да изпълнява смарт договори, които представляват самоизпълняващи се споразумения с предварително определени правила и условия.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Тези договори се изпълняват на Етериум виртуална машина (EVM), което ги прави сигурни, прозрачни и свободни от контрол от трети страни. Това отваря свят от възможности, тъй като разработчиците могат да създават децентрализирани приложения за различни индустрии, включително финанси, верига на доставки, игри и др. 

Етериум изигра решаваща роля за стимулиране на растежа на сектора на децентрализираните финанси (DeFi) и се превърна в основна част от блокчейн пейзажа.

Как се добива Етериум

Добивът на криптовалути е процес на създаване на блок от транзакции, който да бъде добавен в блокчейн. Миньорите се състезават за решаване на сложни задачи и първият, който успее, добавя нов блок към блокчейна, като получава токени като награда. Добивът на Етериум включва създаване на нови ETH токени и проверка на транзакциите чрез процеса за доказателство за работа (Proof-of-Work). 

От съществено значение е обаче да се отбележи, че с преминаването на Етериум към консенсусния механизъм за доказателство за залог (Proof-of-stake) добивът е заменен със стейкинг, при което валидаторите подсигуряват мрежата и получават награди за участието си. 

Освен това, за да добиват Етериум, потребителите се нуждаеха от мощен компютър с GPU или ASIC платформа за добив и софтуер за добив като “Geth” или “Ethminer“. Миньорите работеха индивидуално или се присъединяваха към пулове за по-добри шансове за получаване на възнаграждения.

Какво представлява Bitcoin Spark? 

Bitcoin Spark е нов проект, изграден върху блокчейна на Етериум, който предоставя вълнуваща възможност за преосмисляне на ранните дни на Биткойн (BTC). 

Bitcoin Spark въвежда новаторския консенсусен алгоритъм за доказване на процес (Proof-of-Process). Този алгоритъм съчетава елементи от Proof-of-Work и Proof-of-Stake. 

За да участват, потребителите трябва да стейкнат своите токени в мрежата, но за разлика от традиционните PoS блокчейни, наградите не се основават единствено на стейкнатата сума. Мрежата изисква и изчислителна мощност, която потребителите наемат чрез приложението Bitcoin Spark за сложни CPU или GPU задачи. 

Приложението Bitcoin Spark ще се ограничи по отношение на ресурсите, които може да използва на устройството и следователно ще ограничи възможностите за “добив” по подразбиране.

Възнагражденията се изчисляват като комбинация между индивидуалния дял на миньора и извършената работа, като се използва мрежата за отдалечена изчислителна мощност. 

Колкото по-висок е размерът на стейкнатите токени и колкото повече работа е извършена, толкова по-високи са възнагражденията. 

Чрез комбинирането на Proof-of-Process и уникален алгоритъм, който възпрепятства линейните възнаграждения въз основа на суровата изчислителна мощност или размера на стейкнатите монети, мрежата ще остане стабилна, а възнагражденията ще се разпределят по-справедливо между участниците в мрежата.

В допълнение към изобретателния си алгоритъм, Bitcoin Spark въвежда и нов подход към рекламата. Малко и ненатрапчиво пространство ще бъде посветено на рекламата в приложението Bitcoin Spark и в началния уебсайт, като миньорите и участниците в мрежата ще получават 50% от генерираните приходи. Рекламата ще бъде контролирана от общността. 

Всеки, който притежава родната криптовалута на мрежата, BTCS, може да гласува за премахване на реклами, които нарушават условията. BTCS ще служи и като “газ” в мрежата на Bitcoin Spark.

Очакваното с нетърпение първично предлагане на монети (ICO) на Bitcoin Spark започна на 1 август, като токените BTCS ще могат да бъдат закупени на достъпна цена от $1.50. Инвестиралите в ICO-то ще получат бонуси към токените и потенциално значителни печалби до деня на стартирането. 

Има максимално предлагане от 21 милиона BTCS, което проявява фактора на оскъдност на Биткойн (BTC). 

А със своя уникален и иновативен подход Bitcoin Spark (BTCS) внася свежа и обещаваща концепция в Етериум, привличайки вниманието на крипто ентусиастите и инвеститорите.

За повече информация относно Bitcoin Spark:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

XRP, Sui и Brickken пораждат вълнение – може ли FoxLetFun да бъде монета, която да ги засенчи през 2024 г.

Тъй като пазарът на криптовалути продължава да се развива, няколко ключови играчи правят значителни крачки напред.

27.09.2024 18:00 6мин. четене Kosta Gushterov

10 – Протоколи от втори слой на Етериум – какво трябва да знаете?

10 – Етериум се превърна в популярна платформа за децентрализирани приложения (dApps) и смарт договори, но е изправена пред значителни предизвикателства, свързани с мащабируемостта. 24 Високите такси за транзакции и бавното време за обработка затрудняват работата на потребителите, поради което протоколите от втори слой са от съществено значение за бъдещето на мрежата. Тези решения позволяват […]

27.09.2024 17:01 4мин. четене Alexander Stefanov

Меме криптовалутите са отново тотален хит. Над 55% ръст в търговския обем за ден, Crypto All-Stars може да обедини наградите?

Меме криптовалутите бележат впечатляващо завръщане с над 55% ръст в търговския обем за ден, привличайки вниманието на инвеститорите и ентусиастите по целия свят.

27.09.2024 15:09 4мин. четене Alexander Stefanov

Преглед на подценена монета, която има за цел да се представи по-добре от PEPE и Shiba Inu (SHIB) при следващото пазарно рали и защо сега е моментът да се наблюдава

Rexas Finance (RXS) се смята за подценен крипто проект, който е на път да засенчи известни крипто проекти като Pepecoin и Shiba Inu.

27.09.2024 11:25 3мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.