Home

Бум в приемането на криптовалути: Очакват се 1.2 милиарда потребители до 2025 г.

02.08.2023 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бум в приемането на криптовалути: Очакват се 1.2 милиарда потребители до 2025 г.

Раул Пал, бивш изпълнителен директор в Goldman Sachs, прогнозира значителен ръст на броя на потребителите на криптовалути в световен мащаб.

Той подчерта, че темпът на приемане на дигиталните активи е неумолим, като прави сравнение между растежа на интернет и крипто сектора през първите десет години от съществуването им.

Въз основа на графиката броят на потребителите на дигитални активи може да достигне 1.2 милиарда до декември 2025 г., като вероятно ще надхвърли 43% от процента на приемане на интернет през същия период.

Поглеждайки още по-напред, Пал смята, че глобалните потребители на криптовалути могат да достигнат 5.1 милиарда до 2030 г., до голяма степен повлияни от приемането на дигиталните валути на централните банки (CBDC) и незаменяемите токени (NFT) за различни приложения като билети и идентификация.

Що се отнася до Worldcoin (WLD), спорен биометричен крипто проект, Пал сподели своята гледна точка за значението на решението за дигитална идентичност за човечеството, като го счита за един от възможните начини за решаване на този проблем.

Той обаче също така смята, че напълно децентрализираните версии на дигиталната идентичност, използващи доказателства за нулево знание (ZK), са необходимата следваща стъпка.

ZK доказателствата са крипто техники, които позволяват на една страна да докаже истинността на дадено твърдение, без да разкрива друга информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Чанпен Джао официално на свобода

В петък, 27 септември, съоснователят на Binance Чанпен Джао, известен като „CZ“ в крипто общността, бе освободен от затвора, след като излежа четиримесечна присъда за неадекватно спазване на правилата за борба с прането на пари (AML).

27.09.2024 23:54 2мин. четене Alexander Zdravkov

Tether разширява обхвата си – за какво се използва при различните мрежи?

Tether (USDT) агресивно разширява своя обхват в настоящия пазарен цикъл, докато конкурентът му USDC прилага по-предпазлива стратегия.

27.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Изпълнителен директор на крипто проект е обвинен в схема за изнудване, включваща шерифи от LASD

Адам Иза, изпълнителен директор, свързан с платформата Zort, е изправен пред сериозни обвинения в провеждането на схема за изнудване, включваща служители от шерифския отдел на Лос Анджелис (LASD), както е описано подробно от ФБР.

27.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Чанпен Джао от Binance може да бъде освободен предсрочно: Какво ще направи милиардерът след това?

Чанпен Джао може да бъде освободен от федералния арест по-рано от очакваното, въпреки че първоначално пускането му на свобода беше насрочено за неделя, 29 септември, поради политиката да не се освобождават затворници през почивните дни.

27.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “Бум в приемането на криптовалути: Очакват се 1.2 милиарда потребители до 2025 г.”
  1. ЮШИШИ,

    БАБА МИ ПЪРВА ИСКА ДА СИ ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯТА В БИТГОЙНИ …
    ГОЛЯМ НАПЛИВ…ИЗБИВАТ СЕ ПО ГИШЕТАТА НА КРИПТО РУСКИЯТ САЙТ …

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.