Home

Ще успее ли Биткойн да прескочи $30,000? Обещаващата алтернатива на BTC струва само $1

28.07.2023 18:00 5мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успее ли Биткойн да прескочи $30,000? Обещаващата алтернатива на BTC струва само $1

В последните години Биткойн се превърна в нарицателно за цялата крипто индутрия. И предвид факта, че BTC разполага с 48% пазарна доминация, няма как да бъде иначе.

И докато крипто китовете се мъчат да пробият на крипто пазара, то дребните инвеститори се замислят кога Биткойн ще пробие “менталната” граница от $30,000 отново.

В същото време обаче се появи нов токен – $BTC20, който може тотално да промени правилата на играта, а с бързо събраните средства до момента в предварителната продажба изглежда, че нещата много бързо могат да се променят. 

В застой ли е Биткойн?

Биткойн преминава през период на затихване. През последните месеци, цената на $BTC колебае около $30,000, без значими промени в посоката на развитие. Има моменти, когато цената пробива бариерата от $30,000, но тези пикове са краткотрайни и често след тях идват загуби. 

Тази стагнация може да се дължи на много фактори, включително инвестициите от големи инвеститори (като банки и големи компании) и генералното отдръпване на много дребни инвеститори. Много експерти предполагат, че цената може да остане на тези нива в най-близките седмици ($28,000-$29,000). За инвеститорите това означава по-малка волатилност, което е плюс от една страна, но от друга – това ще значи по-малко възможности за бързи печалби.

Биткойн майнингът – мисия невъзможна за дребния инвеститор

В началото на ерата на Биткойн, майнингът беше достъпен и използван от много хора за генериране на пасивен доход. Обаче с течение на времето и с нарастващата популярност на Биткойн, на сцената се появиха огромните крипто добивни компании. Те използват мощни компютри (така наречените “mining rigs”) и огромни количества енергия, за да извършват сложните математически изчисления, необходими за копането на нови Биткойн токени.

В резултат на това, входната бариера за майнинг на Биткойн стана непосилна за мнозина. Инвестициите в специализирано оборудване и енергийни разходи са значителни – достигащи до 20,000 лева само за една “копачка”, което ги прави недостъпни за по-дребните инвеститори.

Това, заедно с факта, че възнагражденията за майнинг са в процес на намаляване поради вградените в протокола на Биткойн механизми за регулиране на издаването на нови монети, значи, че едва ли е възможно дребният инвеститор да получи значима печалба от “добиване” на Биткойн. Добавяйки и факта, че предстои нов Биткойн халвинг догодина, то нещата изглеждат “катастрофално” за дребните миньори.

BTC20 – една наистина добра алтернатива на Биткойн?

$BTC20 е нова криптовалута, която има за цел да преосмисли концепцията на Биткойн. Този нов токен вече привлече голям интерес сред инвеститорите, като до момента е събрал над $3.8 милиона. Основната идея зад $BTC20 е да се пресъздаде състоянието на Биткойн от 2011 година, когато в обращение бяха 6.05 милиона от общия брой от 21 милиона токена.

За разлика от Биткойн, $BTC20 е базиран на механизма на доказателство за залог (Proof-of-Stake, PoS). Това означава, че вместо да се ползва изчислителна мощ за “добиване” на нови токени, както е при Биткойн, собствениците на $BTC20 могат да стейкнат своите токени за поддържане на мрежата. Това намалява бариерата за влизане и позволява на по-дребните инвеститори да участват активно в екосистемата на $BTC20.

Благодарение на PoS, $BTC20 предлага алтернативен начин за получаване на пасивен доход чрез процеса на стейкинг. Това е особено привлекателно за инвеститорите, тъй като не изисква големи начални инвестиции или консумация на енергия, както при майнинга на Биткойн.

Това е мощен сигнал за инвеститорите, които търсят възможности за диверсификация от класическия Биткойн. Това позволява на $BTC20 да привлече много последователи сред инвеститорите, които търсят алтернативи на Биткойн, без да правят компромис с възможностите за печалба.

Освен това, цената е много по-достъпна в сравнение с Биткойн, което дава възможност на много повече хора да участват в екосистемата чрез закупуване на $BTC20 токени. Вместо да се борят с менталната бариера от $30,000 за един Биткойн, инвеститорите могат да инвестират в $BTC20, който е достъпен за всеки.

Какъв точно е потенциалът пред BTC20?

Ако вземем предвид историческото развитие на Биткойн, можем да се надяваме на потенциално 30,000Х увеличение в цената на $BTC20 през следващите няколко години. Въпреки това е важно да не “летим в облаците” и да имаме реалистични очаквания.

Един от ключовите фактори, които допринасят за стабилността на $BTC20, е ограниченият общ брой токени. Така като при Биткойн, общият брой токени на $BTC20 е 21 милиона. Това ограничава възможностите за огромна спекула и допринася за поддържане на стойността на валутата.

Основната идея зад $BTC20 е за инвеститорите да стейкват своите токени, а не да ги продават. Това също спомага за стабилността на валутата и предотвратява “избухванията” на цената, които са характерни за меме криптовалутите като $PEPE.

Според мнозина е напълно реално $BTC20 да достигне цена от $10-$15 до края на годината, което представлява доходност до 15Х. Освен това, след халвинга на Биткойн, няма да е учудващо и ако цената на $BTC20 се покачи дори до нива от $80-$100.

Заключение

Биткойн е доста вероятно да прескочи $30,000 в дългосрочен план. Въпреки това обаче големият въпрос остава “кога”. Намаляващите награди за миньорите означават, че дребните инвеститори са лимитирани до търговия с токени. 

Но дори и Биткойн да пробие своя рекорд от $69,000 от 2021 година, то това ще докара малко над 130% печалба за всеки лев инвестиция. От друга страна, ако достигне цена от $2.50, то BTC20 вече ще е по-изгодна за инвеститорите със своите 150% нетна печалба. А кое е по-вероятно – събирането на $50 милиона обща пазарна капитализация или ново покачване с над $790 милиарда? Ще оставим изводите за вас.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

XRP, Sui и Brickken пораждат вълнение – може ли FoxLetFun да бъде монета, която да ги засенчи през 2024 г.

Тъй като пазарът на криптовалути продължава да се развива, няколко ключови играчи правят значителни крачки напред.

27.09.2024 18:00 6мин. четене Kosta Gushterov

10 – Протоколи от втори слой на Етериум – какво трябва да знаете?

10 – Етериум се превърна в популярна платформа за децентрализирани приложения (dApps) и смарт договори, но е изправена пред значителни предизвикателства, свързани с мащабируемостта. 24 Високите такси за транзакции и бавното време за обработка затрудняват работата на потребителите, поради което протоколите от втори слой са от съществено значение за бъдещето на мрежата. Тези решения позволяват […]

27.09.2024 17:01 4мин. четене Alexander Stefanov

Меме криптовалутите са отново тотален хит. Над 55% ръст в търговския обем за ден, Crypto All-Stars може да обедини наградите?

Меме криптовалутите бележат впечатляващо завръщане с над 55% ръст в търговския обем за ден, привличайки вниманието на инвеститорите и ентусиастите по целия свят.

27.09.2024 15:09 4мин. четене Alexander Stefanov

Преглед на подценена монета, която има за цел да се представи по-добре от PEPE и Shiba Inu (SHIB) при следващото пазарно рали и защо сега е моментът да се наблюдава

Rexas Finance (RXS) се смята за подценен крипто проект, който е на път да засенчи известни крипто проекти като Pepecoin и Shiba Inu.

27.09.2024 11:25 3мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.