Home

Оптимизмът за икономиката на САЩ се повишава – ето защо

28.07.2023 12:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Оптимизмът за икономиката на САЩ се повишава – ето защо

Последните данни на The Conference Board, публикувани във вторник, сочат, че през юли доверието се е повишило до двугодишен връх.

Тази положителна тенденция следва неотдавнашните данни на Мичиганския университет, които показаха, че потребителските нагласи са най-високите от септември 2021 г. насам.

Интересно е, че този настоящ подем на доверието се дължи предимно на най-младите потребители в Америка. Американците на възраст под 35 години не са изразявали такъв оптимизъм по отношение на икономиката от юни 2021 г. насам.

Техният показател от 132.6 за този месец е и третият най-висок от началото на 2020 г.

Според икономистите Тим Куинлан и Джеремая Кол от Wells Fargo през последните години потребителите са изправени пред значителни предизвикателства. Въпреки това сега те имат перспектива за настоящата ситуация, която съперничи на началните етапи на пандемията.

Тези оптимистични настроения сред по-младите американци са в съответствие с историческите данни на The Conference Board, които сочат, че икономиката има тенденция да резонира повече с ентусиазма на младите.

Освен това по-младите потребители, превъзмогнали пандемията по-бързо, възобновиха широк спектър от дейности. В съчетание с влиянието на мемe акциите и криптовалутите, търгувани на мобилни устройства, сцената е подготвена за икономически бум, поне в очите на младите хора.

Както подчертава анализаторът на LPL Research Кент Кулинан, инвеститорите трябва да обърнат внимание на различията в навиците за харчене на различните възрастови групи. По-младите демографски групи са склонни да отделят повече средства за наем, лихви по ипотеки, бижута и аксесоари за бебета, докато по-възрастните демографски групи харчат повече за финансови услуги, развлечения, храна у дома, грижи в старчески дом и лекарства с рецепта.

Въпреки че тези разлики може да изглеждат малки, те играят важна роля за формирането на икономиката в периферията. Незначителните различия в начина, по който различните групи възприемат финансовото си положение, могат да доведат до изненадващи резултати за компаниите, които са в челните редици на тези трансформации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Каква печалба щяхте да имате, ако бяхте инвестирали $1,000 в IPO-то на Tesla

През последните няколко години Tesla на Илон Мъск бе в центъра на вниманието със своите астрономически печалби, които я превърнаха в топ инвестиция в повечето портфолиа.

23.09.2024 16:28 2мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп ще спечели изборите в условията на политически сътресения – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, финансовият автор на книгата “Богат татко, беден татко“, предизвика оживление, заявявайки в социалните медии, че Доналд Тръмп ще спечели бъдещите избори.

23.09.2024 15:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Société Générale предостави важна информация за своята стабилна монета

SG Forge, дъщерно дружество на Société Générale, обяви в петък, че ще пусне на пазара своя стабилна монета, обвързана към еврото EUR CoinVertible (EURCV) на блокчейна на Solana.

23.09.2024 14:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето защо се срина крипто банката Silvergate според главният административен директор

През 2023 г. Съединените щати се сблъскаха с втората по големина банкова криза от 2008 г. насам – фалитите на First Republic Bank, Silicon Valley Bank и Signature Bank.

23.09.2024 12:37 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.