Home

Binance изтегли заявлението си за крипто лиценз в Германия

27.07.2023 14:40 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance изтегли заявлението си за крипто лиценз в Германия

При скорошно развитие на събитията Binance реши да оттегли заявлението си за лиценз от германския финансов регулатор BaFin.

Това решение идва в момент, когато компанията е изправена пред засилен натиск от страна на държавите от ЕС и вече се е оттеглила от други пазари, като Австрия, Белгия и Нидерландия. Американското подразделение на Binance също е изправено пред правни проблеми поради функционирането си като нерегистрирана борса.

Някои експерти разглеждат този ход като стратегически от страна на Binance за оценка на регулаторната среда, преди да продължи да действа.

Говорител на Binance уточни, че оттеглянето на заявлението пред BaFin е проактивна стъпка в отговор на значителните промени в глобалния пазар и регулаторния пейзаж.

Въпреки това компанията все още планира да подаде отново заявление за лицензиране в Германия, като гарантира спазването на настоящите промени в индустрията.

По-рано се появиха съобщения, според които BaFin може да отхвърли заявлението за лиценз на Binance, но говорителят на компанията отрече това и спомена за текущи дискусии с длъжностни лица.

Освен в Германия, Binance оттегли регистрацията си и в кипърския регулатор на ценни книжа и реши да напусне Нидерландия, след като се сблъска с предизвикателства при получаването на регистрация.

Освен това на компанията ѝ беше наредено да прекрати дейността си в Белгия.

Въпреки тези предизвикателства главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао спомена, че Франция остава основният им център в Европа. Освен това се очаква предстоящите закони на Европейския съюз, които ще влязат в сила през 2024 г., да позволят на доставчиците на крипто услуги да работят в целия блок с един лиценз.

Binance стратегически оценява силата на европейския пазар и се стреми да се утвърди, като се ангажира с ясни условия с регулаторните органи. Въпреки отказите и оттеглянията, компанията остава оптимистично настроена за разширяване на присъствието си в региона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether разширява обхвата си – за какво се използва при различните мрежи?

Tether (USDT) агресивно разширява своя обхват в настоящия пазарен цикъл, докато конкурентът му USDC прилага по-предпазлива стратегия.

27.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Изпълнителен директор на крипто проект е обвинен в схема за изнудване, включваща шерифи от LASD

Адам Иза, изпълнителен директор, свързан с платформата Zort, е изправен пред сериозни обвинения в провеждането на схема за изнудване, включваща служители от шерифския отдел на Лос Анджелис (LASD), както е описано подробно от ФБР.

27.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Чанпен Джао от Binance може да бъде освободен предсрочно: Какво ще направи милиардерът след това?

Чанпен Джао може да бъде освободен от федералния арест по-рано от очакваното, въпреки че първоначално пускането му на свобода беше насрочено за неделя, 29 септември, поради политиката да не се освобождават затворници през почивните дни.

27.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance стартира платформа за предварително предлагане на токени

Binance, водещата световна борса за криптовалути, представи най-новото си предложение: Платформата Binance Pre-Market.

27.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.