Home

БРИКС: Русия иска да построи нова космическа станция

27.07.2023 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия иска да построи нова космическа станция

В рамките на икономическия блок членовете на алианса БРИКС проучват възможността за сътрудничество по проект за космическа станция.

Досега през тази година блокът БРИКС отбеляза значителен растеж, а с предстоящата годишна среща на върха се очаква дискусиите относно икономическите политики за насърчаване на растежа на местните валути и потенциалното разширяване на групата да заемат централно място, оформяйки траекторията на блока в обозримо бъдеще.

Според CNN руската космическа агенция е отправила предложение към блока БРИКС, предлагайки съвместен модул за планираната орбитална космическа станция.

Миналата година Русия прекрати дългогодишното си партньорство с НАСА и впоследствие реши да се оттегли от Международната космическа станция и да прекрати сътрудничеството си със САЩ. Сега страната се стреми да установи свое собствено космическо присъствие в сътрудничество с държавите от БРИКС.

Една от интригуващите области на сътрудничество, която излезе наяве, е възможността за изграждане на уникална космическа станция от алианса БРИКС. Според информацията Русия е предложила на своите колеги от БРИКС възможността да участват в изграждането на тази космическа станция.

Това решение за създаване на тяхна космическа станция следва оттеглянето на Русия от партньорството с НАСА. В резултат на това страната планира да изстреля своята Руска орбитална система (ROS) през 2027 г., като според ръководителя на програмата Владимир Кожевников между 2028 и 2030 г. ще бъдат изградени четири допълнителни модула.

Изглежда, че проектът за космическа станция е открил нова точка на партньорство за блока БРИКС. CNN съобщи, че директорът на руската космическа агенция Юрий Борисов е отправил покана, като е предложил на страните от БРИКС да обмислят участие в съвместния проект за космическа станция.

Има големи очаквания за потенциалните ползи от това начинание за напредъка на бъдещите космически изследвания, особено с информация, която може да бъде от решаващо значение за мисии до Марс или Луната. Освен това включването на държавите от БРИКС би могло да има положително въздействие върху цялостния успех на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether разширява обхвата си – за какво се използва при различните мрежи?

Tether (USDT) агресивно разширява своя обхват в настоящия пазарен цикъл, докато конкурентът му USDC прилага по-предпазлива стратегия.

27.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Изпълнителен директор на крипто проект е обвинен в схема за изнудване, включваща шерифи от LASD

Адам Иза, изпълнителен директор, свързан с платформата Zort, е изправен пред сериозни обвинения в провеждането на схема за изнудване, включваща служители от шерифския отдел на Лос Анджелис (LASD), както е описано подробно от ФБР.

27.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Чанпен Джао от Binance може да бъде освободен предсрочно: Какво ще направи милиардерът след това?

Чанпен Джао може да бъде освободен от федералния арест по-рано от очакваното, въпреки че първоначално пускането му на свобода беше насрочено за неделя, 29 септември, поради политиката да не се освобождават затворници през почивните дни.

27.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance стартира платформа за предварително предлагане на токени

Binance, водещата световна борса за криптовалути, представи най-новото си предложение: Платформата Binance Pre-Market.

27.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.