Home

Web3 ще промени Интернет според министър-председателя на Япония

25.07.2023 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Web3 ще промени Интернет според министър-председателя на Япония

Японският министър-председател Фумио Кишида изрази ентусиазъм относно потенциала на Web3 да революционизира традиционната структура на Интернет и да стимулира социалния прогрес по време на изказването си на конференцията WebX в Токио.

Той изрази ангажимента на правителството да насърчава среда, благоприятстваща развитието на Web3, като жизненоважен аспект на икономическата политика на “новия капитализъм“. Тази политика има за цел да се справи с обществените предизвикателства чрез насърчаване на растежа и иновациите, според CoinPost.

Кишида подчерта значението на Web3 в контекста на тази нова форма на капитализъм, като изрази надежда, че конференцията ще послужи като платформа за големите японски корпорации да разкрият съществени проекти, насочени към създаването на ценни икономически зони в метавселената.

При откриването на събитието Коичи Хагиуда, председател на политическия изследователски съвет на управляващата Либерално-демократическа партия, подчерта предимството на Япония в областта на нововъзникващите технологии като Web3, дължащо се на проактивното регулиране на крипто пазара.

Той също така подчерта значението на международното сътрудничество предвид глобалния характер на Web3, като намекна за потенциални партньорства с държави като САЩ, Франция и Сингапур.

Интересът на Япония към Web3 набра скорост, когато през януари 2022 г. щабът за насърчаване на дигиталното общество към LDP създаде “Web3 екип“.

Екипът счита Web3 за новата граница на дигиталната икономика и препоръча развитието му като неразделна част от политиката на Кишида за “нов капитализъм“, както съобщиха от CoinPost.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base мрежата на Coinbase регистрира нов рекорд в общата заключена стойност

Base, мрежа от втори слой на Етериум, разработена от Coinbase, за първи път надхвърли $2 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

27.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.