НАЧАЛО Регулации

Американски конгресмен призова за забрана на CBDC

24.07.2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски конгресмен призова за забрана на CBDC

Преди това през април конгресмен Уорън Дейвидсън представи закон, целящ отстраняването на председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер от поста му.

Реакцията на Дейвидсън бе предизвикана от туит на Пол Гревал, главен юридически директор на Coinbase.

В туита на Гревал се обсъждат плановете на председателя на SEC да преразгледа предложеното ново определение за борса. Представителят също така посочи, че бившите председатели на SEC имат право на това и подчерта, че законодателството има за цел да се справи с предполагаемите злоупотреби.

Неотдавна Дейвидсън публикува туит, в който призова за забрана на дигиталните валути на централните банки (CBDC).

В неотдавнашния си туит представителят на Съединените щати спомена, че Федералният резерв разработва нещо подобно на “звездата на смъртта” във финансовия свят. Той силно подчерта, че с CBDC може да се злоупотребява с цел принуда и контрол върху парите.

Освен това Дейвидсън заяви, че Конгресът трябва да предприеме незабавни действия за забрана на CBDC и да криминализира всички опити за създаването или прилагането им.

Той дори сподели скрийншот на обява за работа от Банката на Федералния резерв в Сан Франциско, която търси старши крипто архитект за разработване на CBDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.