Home

Още една държава официално забрани криптовалутите

22.07.2023 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една държава официално забрани криптовалутите

Финансовият регулатор на зависима от петрола икономика в Близкия изток наскоро издаде ново циркулярно писмо, насочено към ограничаване на крипто дейностите в страната.

Циркулярът, издаден от Органа за капиталови пазари на Кувейт в понеделник, налага забрана за използване на криптоактиви като метод на плащане и като инвестиционен инструмент.

Освен това в циркуляра се посочва, че дигиталните монети не могат да се третират като децентрализирана валута, и се забранява на дружествата да предлагат каквито и да било услуги, свързани с крипто.

В циркуляра изрично се посочва:

Забранява се издаването или предоставянето на лиценз на физическо или юридическо лице в рамките на държавата Кувейт за предоставяне на услуги, свързани с дигитални активи, като търговска дейност за него или от името на други лица (в допълнение към факта, че досега не са издавани лицензи в това отношение).

Освен това на 4.45 милиона жители на Кувейт е забранено да участват в каквито и да било дейности, свързани с добив на крипто.

Забраната не обхваща ценни книжа, регулирани от Централната банка на Кувейт или други ценни книжа и финансови инструменти, регулирани от Органа за капиталови пазари.

Причината за тази забрана е да се приведе в съответствие с препоръките на Специалната група за финансови действия (FATF), с цел предотвратяване на прането на пари и финансирането на тероризма чрез криптовалута.

Тази мярка идва след заключението на проучване, проведено от Националния комитет за борба с прането на пари и финансирането на тероризма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.