НАЧАЛО Други

Русия проявява сериозен интерес към този алткойн на фона на бунта на Вагнер

01.07.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия проявява сериозен интерес към този алткойн на фона на бунта на Вагнер

По време на краткото въстание на групата Вагнер и нейния лидер Евгений Пригожин имаше съобщения за руснаци, които обръщат рублите си в криптовалута.

Макар че Биткойн (BTC) често е наричан дигитална форма на злато за опазване на средства по време на война или бедствие, статия от Bloomberg твърди, че бунтът на наемниците от групата на Вагнер срещу руското правителство е предизвикал по-голям интерес към стабилната монета Tether (USDT), отколкото към водещата криптовалута.

Въз основа на данни, предоставени от компанията за блокчейн анализи CCData, докладът разкрива, че търговията с подкрепения с рубли Tether се е увеличила с 300%, достигайки приблизително $15 милиона на 24 юни. Този скок в търговската активност съвпадна с настъплението на групата на Вагнер към Москва, столицата на Русия, след като получи контрол над Ростов на Дон, един от големите градове в страната.

Тези транзакции се осъществиха на платформи, които все още улесняват сделките с руската валута. Повечето борси обаче премахнаха двойките за търговия с рубли поради финансовите санкции, наложени срещу Русия в отговор на неразрешеното ѝ нахлуване в Украйна.

Сред известните платформи за транзакции с рубли през юни, според CCData, са Binance, Cryptonex, HitBTC и Coinsbit.

Джейми Слай, мениджър по комуникациите в CCData, обясни увеличаването на обема на търговията с Tether, деноминиран в рубли, с предпочитанията на пазарните участници към по-малко волатилни активи. Тази тенденция не се наблюдава при Биткойн, което показва различен избор сред търговците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.