НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Lightning Network постига безпрецедентен капацитет

26.06.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Lightning Network постига безпрецедентен капацитет

Lightning Network, вторичен протокол за разплащания, изграден върху Биткойн, достигна нов етап по отношение на BTC капацитета си.

В събота капацитетът на мрежата достигна безпрецедентното ниво от 5,630 BTC, надминавайки предишния си връх от 5,620 BTC на 18 април. Общият капацитет в щатски долари също достигна исторически връх, като надхвърли $172 милиона.

През изминалата година капацитетът на Lightning Network се е увеличил с 42% в Биткойн и със 105% в щатски долари, което показва нарастващ темп на приемане.

Lightning Network функционира като мрежа от двупосочни платежни канали, наслоени върху блокчейна на Биткойн, с цел да улесни бързите и рентабилни микротранзакции. Като дава възможност на потребителите да извършват транзакции директно, без да е необходим незабавен сетълмент в основния блокчейн, Lightning Network предлага решение на проблема с по-бавните скорости на транзакциите и по-високите такси, свързани с основната мрежа на Биткойн.

Потребителите могат да създават канали за плащане помежду си, което позволява транзакции извън веригата, които по-късно се уреждат в блокчейна на Биткойн.

Дейвид Маркъс, главен изпълнителен директор на Lightspark, компания, работеща в Lightning Network, подчерта значението на разширяването на инфраструктурата и капацитета на мрежата.

Маркъс заяви: “Като осигуряваме успеха на по-големи плащания в Lightning Network, което беше предизвикателство в миналото, ние изграждаме основата, която ще позволи на всяко предприятие да получи достъп до високодостъпна мрежа за сетълмент в реално време за интернет.

Тази мрежа ще бъде оперативно съвместима, отворена и достъпна за всеки разработчик, който може да я изгради. Очаквам по-широко приемане, тъй като все повече борси стават част от мрежата, осигурявайки ефективни рампи за влизане и излизане от Lightning Network.”

Освен това Маркъс отбеляза, че през изминалата година Биткойн е отбелязал рязък скок в развойната дейност, надминавайки напредъка, постигнат през предходните години. Този ръст съвпада с повишеното приемане от страна на крипто борсите, които са интегрирали Lightning Network в своите платформи.

Binance, най-голямата крипто борса в света, наскоро обяви интеграцията си с Lightning Network, следвайки стъпките на Kraken и Bitfinex. Binance потвърди създаването на нови възли на Lightning Network на своята борса.

Когато се оценява приемането на Lightning Network, Биткойн капацитетът осигурява по-точен показател в сравнение с капацитета, измерен в щатски долари. Неотдавнашният скок на капацитета в щатски долари може да се отдаде на повишаването на цената на Биткойн, тъй като в петък тя надхвърли годишните си върхове.

Понастоящем Биткойн се търгува на цена около $30,300, като от началото на 2023 г. досега е отбелязал 83% увеличение, според данни на CoinGecko.

Важно е обаче да се отбележи, че цената на BTC все още е с около 56% по-ниска от историческия му връх от $69,000 през ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Никога няма да инвестирам в Биткойн ETF след като мога директно да купя BTC – Кевин о’Лиъри

Известен хедж фонд наскоро разкри стратегически ход на фондовия пазар, като придоби дял в GameStop през последното тримесечие, потенциално позиционирайки се като бенефициент от скорошния скок на меме акциите.

17.05.2024 10:00 2 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн за следващото десетилетие

На фона на възхода на спот Биткойн ETF и неотдавнашното халвинг събитие, заедно със значителни скокове на цените, вниманието върху криптовалутите увеличава.

17.05.2024 6:30 2 мин. четене

Биткойн не е инвестиция, нито валута според президент на Федералния резерв

Президентът на Федералната резервна банка на Минеаполис Нийл Кашкари отново разкритикува Биткойн, заявявайки, че практическата полза от криптовалутата е ограничена.

16.05.2024 19:00 2 мин. четене

Инвестиционната фирма Pine Ridge Advisers са инвестирали в Биткойн ETF за над $200 милиона

Ерик Балчунас от Bloomberg съобщи, че Pine Ridge Advisers, консултантска фирма в областта на инвестициите, наскоро е придобила дял в Биткойн ETF.

16.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.