НАЧАЛО Биткойн

Биткойн скочи до $138,000 на Binance.US и шокира крипто общността

22.06.2023 15:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн скочи до $138,000 на Binance.US и шокира крипто общността

Биткойн преживя внезапен и значителен ценови скок на търговската двойка BTC/USDT, достигайки връх от $138,000 по-рано днес на Binance.US, популярна крипто борса.

След скока обаче цената бързо се понижи до около $28,000. Това събитие беше отбелязано от “Bitcoin Jack“, който сподели екранна снимка, уловила моментния скок.

Според Wu Blockchain цената на BTC на Binance US за кратко се е повишила до 138,070 USDT, преди да се върне на нормалното си ниво. Това събитие съвпадна с това, че Binance US беше изправена пред правни действия от страна на SEC, което доведе до намаляване на размера на пазарната дълбочина със 78.8% поради напускането на маркет мейкърите.

Дълбочината на пазара се отнася до ликвидността на финансовия пазар, а анализът, извършен от Kaiko, разкрива, че Binance.US е свидетел на спад в дълбочината на пазара от май насам. Това показва, че както маркет мейкърите, така и трейдърите са напуснали борсата.

Освен това в доклада на Kaiko, публикуван във вторник, се подчертава намаляването на пазарния дял на Binance.US от 8% на 1.5% сред борсите, достъпни за клиентите в САЩ.

По подобен начин Coinbase, водещата американска крипто борса, отбеляза намаление на пазарния си дял от 56% на 50.5%. Към момента на писане на статията цената на BTC възлиза на $29,900, което отразява 3.3% увеличение в рамките на последните 24 часа.

Обемът на търговията на Binance.US последователно намалява от 6 юни насам, след като SEC обвини Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпен “CZ” Джао. На 6 юни борсата отчете обем на търговията от близо $250 милиона, който оттогава е спаднал с приблизително 94% до малко над $13 милиона.

Това представлява най-ниският обем на търговия от почти една година насам. Въпреки това Binance и Комисията по ценните книжа и борсите постигнаха споразумение, одобрено от окръжен съдия в САЩ, за да предотвратят пълното замразяване на платформата и да защитят активите на клиентите.

Към момента на писане на статията нито Binance US, нито главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао са коментирали аномалията в цената на Биткойн. Поради това може само да се спекулира какво се е случило. Най-вероятното обяснение е вътрешен срив в данните.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Инвеститорите на дребно представляват 85% от инвестициите в Биткойн ETF

Макстратегът Джим Бианко оспорва преобладаващото схващане, че институциите и хората с висока нетна стойност са основните акумулатори на акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC).

21.05.2024 21:30 2 мин. четене

Ето кога може да очакваме следващият параболичен подем на Биткойн според крипто експерт

Крипто стратег, известен като Rekt Capital, известен с точното определяне на времето на последните корекции на Биткойн (BTC), сега разкрива подробности за графика на следващото параболично движение на флагманската криптовалута.

21.05.2024 19:30 2 мин. четене

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.