Home

Дългът на САЩ скочи с над $500 милиарда за две седмици

22.06.2023 7:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългът на САЩ скочи с над $500 милиарда за две седмици

Само през последните две седмици бяха инжектирани допълнителни $500 милиарда в нарастващия дълг на правителството на САЩ.

Въз основа на последните данни, предоставени от FiscalData на 15 юни, националният дълг на Съединените щати възлиза на малко над $32.03 трилиона, което показва значително увеличение от $571 милиарда в сравнение с предишния запис от $31.46 трилиона на 1 юни.

Общият дълг на САЩ сега надхвърля комбинирания брутен вътрешен продукт на Китай, Япония, Германия и Обединеното кралство, възлизайки на $244,000 на домакинство в Америка.

САЩ са обременени с ежедневно лихвено плащане над $2 милиарда при текущите лихвени проценти. Дори ако всяко американско домакинство внасяше по $1,000 на месец, за да се уреди напъло този дълг, пак ще са необходими 20 години.

Докато проблемът с дълга на САЩ привлече вниманието както на анализаторите, така и на широката общественост, повечето експерти очакват проблемът да се влоши през следващото десетилетие.

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на световната компания за финансови консултации deVere Group, наскоро прогнозира, че е по-вероятно дългът на Америка да ескалира до $50 трилиона, вместо да намалее до по-управляемо ниво.

Грийн каза, че основната грижа за американците е постоянният растеж на дълга. В момента са необходими 8% от данъчните приходи за обслужване на дълга. Някои може да твърдят, че това е просто процент, но ако дългът се повиши и настъпи спад, Америка несъмнено ще се изправи пред предизвикателства при изплащането на задълженията си, според изпълнителния директор на deVere Group.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилните монети и криптовалутите застрашават фиатните пари в Източна Азия

Стабилните монети и криптовалутите започват да изместват фиатните валути в няколко държави от Източна Азия, което демонстрира нарастващото им значение в развиващите се пазари.

23.09.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Русия настоява за по-голяма роля на съюза в световната енергетика

В понеделник, 23 септември, Владимир Путин се застъпи за разширяване на ролята на групата БРИКС на световните енергийни пазари, тъй като Русия се стреми да противодейства на западното господство.

23.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто фондовете за рисков капитал нарастват с $2.2 милиарда

Тази година крипто инвеститорите в рисков капитал са набрали над $2.2 милиарда, като наскоро бяха осигурени над $500 милиона.

23.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.