НАЧАЛО Други

Binance предполагаемо в процес на съкращения

31.05.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

Твърди се, че Binance, за която се съобщава, че в нея работят около 8,000 души, ще намали работната си сила с около 20% през юни.

Според Колин Ву, лицето, което стой зад Twitter страницата WuBlockchain, компенсационните пакети за засегнатите служители ще бъдат определени въз основа на конкретните обстоятелства и географското им местоположение. Въпреки това си струва да се отбележи, че се твърди, че някои отдели в компанията активно наемат служители.

Точните причини за съкращения в Binance засега не са ясни, но за това решение може да са допринесли няколко фактора. Възможно е известна роля да са изиграли общите трудни пазарни условия в крипто индустрия, тъй като през последните месеци основните криптовалути отбелязаха значителен спад в цените.

Тези пазарни условия могат да имат по-широко въздействие върху индустрията, което да доведе до намаляване на обемите на търговия и до намаляване на приходите на борси като Binance.

Друг потенциален фактор може да бъде бързото разширяване, предприето от компанията през последните години. Binance агресивно разшири дейността си, като пусна нови продукти и услуги и същевременно навлезе на нови пазари.

Въпреки че това разширяване помогна на Binance да се превърне в един от водещите играчи в сектора на криптовалутите, то може да е довело и до увеличаване на оперативните разходи и да е наложило организационно преструктуриране.

Важно е да се подчертае, че Binance е изправена пред регулаторни предизвикателства от множество юрисдикции, което може да е повлияло на решението за започване на съкращения. През последните години регулаторните органи в Обединеното кралство и Япония отправиха предупреждения към платформата.

Освен това Binance се сблъска с проверки от страна на регулаторните органи в други държави, включително в Съединените щати, където Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) активно се насочва към крипто компаниите.

Освен това правителството на Южна Корея е предложило прилагането на мерки за наблюдение в реално време с цел замразяване на средства в Binance. Това предложение е в съответствие с усилията на страната за засилване на регулаторния надзор върху крипто индустрията.

Към момента от Binance не са публикували официално изявление относно съкращенията и остава неясно кои отдели или колко служители ще бъдат засегнати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар в Китай започва да се възстановява

Изглежда, че китайският фондов пазар се отърсва от репутацията си на „неинвестируем“, благодарение на икономическото съживяване и ралито, което може да има още много възможности за развитие.

06.05.2024 21:30 2 мин. четене

Топ 4 фактора, които могат да разтърсят финансовите пазари

Наскоро Capital Economics очерта серия от потенциални рискове, които биха могли бързо да влошат финансовите условия въпреки настоящата стабилност на пазара и икономиката.

06.05.2024 21:00 2 мин. четене

Крипто борсата Crypto.com разширява партньорството си с Формула 1

Crypto.com, водеща борса в сферата на дигиталните валути, се подготвя да засили рекламните си усилия в спортната сфера и по конкретно Формула 1, за да засили глобалната си разпознаваемост.

06.05.2024 20:30 1 мин. четене

Ето какво тежи най-много на икономиката на Китай

Най-новото тримесечно проучване на централната банка в Китай показва, че домакинствата продължават да изпитват затруднения поради отслабения пазар на труда, което води до сравнително ниски разходи за потребление, тъй като хората са склонни да дават приоритет на спестяванията.

06.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.