НАЧАЛО Други

Акциите на First Republic Bank се сринаха със 75% от началото на седмицата

28.04.2023 21:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на First Republic Bank се сринаха със 75% от началото на седмицата

Цената на акциите на изпадналата в затруднение First Republic Bank продължават да се сриват стремглаво надолу и бъдещите перспективи на банката започват да изглеждат прекалено мрачни.

Акциите на First Republic Bank спаднаха със 75% тази седмица след разочароващ отчет за приходите през първото тримесечие.

Това отново разпали опасенията за банкова криза и доведе до сериозен отлив на инвеститори.

Въпреки малкото рали в четвъртък, Белият дом потвърди, че няма планове да спасява закъсалия кредитор, и се появиха слухове, че банката вероятно ще бъде поставена под управление на Федералната корпорация за застраховане на депозитите.

Не е сигурно дали банката ще се срине, или ще оцелее, но шансовете ѝ да оцелее без чужда намеса са малки. През първото тримесечие банката отчете 41% спад на общите депозити, което доведе до ликвиден риск.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Среща на БРИКС: Кога и какво да очакваме?


Миналия месец банката получи $100 милиарда спасителна помощ от големите банки, но акциите продължават да спадат. Кризата с First Republic следва фалита на Silicon Valley Bank миналия месец.

Кампанията на ФЕД за повишаване на лихвените проценти, която подхрани стреса в банковия сектор, продължава и все още не е сигурно дали ФЕД ще промени посоката. Законодателите и инвеститорите търсят отговори на въпроса как банките са се сринали.

Към момента цената на акция се е потопила до $3.83, което представлява над 98% спад от върха от $222, достигнат през ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.