НАЧАЛО Други

Защо Lightning мрежата на Биткойн превъзхожда Visa и Mastercard?

22.04.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Lightning мрежата на Биткойн превъзхожда Visa и Mastercard?

Според последни данни от Glassnode използването на Lightning мрежата на Биткойн (BTC) е много по-евтино в сравнение с традиционните платежни мрежи.

Lightning мрежата е втори слой на Биткойн (BTC), който използва канали за микроплащания, за да разшири възможностите на блокчейна и да обработва транзакциите по-ефективно и по-евтино. Това е технологично решение, предназначено да реши проблемите, свързани с Биткойн, чрез въвеждане на транзакции извън веригата, осъществени от 2 страни.

Средната ставка на таксата за изпращане на сума през Lightning мрежата е само 0.0029%, което е 1,000 пъти по-евтино от разходите за използване на платежни оператори като Visa и Mastercard.

Джеймс Чек, анализатор на Glassnode, заяви пред Cointelegraph, че текущата средна ставка на таксата е 3,000 сатошита за 1 BTC, което се равнява на $0.84 за изпращане на сума от $28,800.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Индикаторите показват, че възстановяването на пазара е в ход


Тази ставка е значително по-ниска от тарифата, начислявана от големите компании за кредитни карти. Lightning мрежата беше предложена като възможност, която да превърне Биткойн в по-ефективен метод за плащане и данните показват, че тя е бърза и евтина.

Въпреки това пропускателната способност на мрежата може да бъде поставена под въпрос при плащания на стойност над $1,000.

Традиционните платежни системи като Visa и Mastercard налагат на продавачите такса от около 2-3% на транзакция, което може да бъде доста скъпо за бизнеса.

Както се разкрива в предстоящ документален филм на Cointelegraph, заснет в Кабо Верде, собственик на бизнес, който приема Биткойн посочва, че получаването на плащания чрез чуждестранни Visa и Mastercard може да доведе до такси, надвишаващи 8%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Таксите за транзакции на Биткойн са се увеличили с 300% от октомври 2023 година

Преходът на Етериум към инфлационна фаза след актуализацията на Dencun значително намали темпа на изгаряне и облекчи таксите за газ.

13.05.2024 18:30 1 мин. четене

БРИКС: Китай и Индия на път да стабилизират търговските си взаимоотношения

Новоназначеният посланик на Китай в Индия Сю Фейхун наскоро представи актуална информация за развитието на двустранния обмен и сътрудничеството между двете страни в различни области.

13.05.2024 18:00 1 мин. четене

Основателят на Uniswap коментира войната на администрацията на Байдън срещу крипто

Основателят на Uniswap Хейдън Адамс неотдавна отправи остра критика към стратегията на кампанията на Байдън спрямо криптовалутите.

13.05.2024 17:30 2 мин. четене

Още един финансов гигант разкри инвестиция в Биткойн за над $430 милиона

От своето одобрение през януари Биткойн ETF привлича вниманието на най-големите финансови мениджъри и хедж фондове.

13.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.