НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Очаква ли се силен възход на цената на ETH скоро?

15.04.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Очаква ли се силен възход на цената на ETH скоро?

Според Santiment, реномирана фирма за анализи, Етериум (ETH) показва положителни признаци след ъпгрейда на Shapella.

Фирмата предполага, че големият брой търговци, които залагат срещу ETH след повишението, може да предизвика скок на цената.

Santiment също така подчертава процентите на финансиране на безсрочни договори на Deribit, които показват значителни колебания между къси и дълги позиции през последните три месеца.

Цената започна да се покачва, след като процентите на финансиране станаха неутрални, но е налице преобладаваща тенденция към къси позиции. Santiment интерпретира това като бичи сигнал, тъй като повече ликвидации биха могли да стимулират по-нататъшно покачване на цените.

Свиването на късите позиции може да предизвика по-нататъшно покачване, тъй като търговците бързат да изкупят обратно активите, за да покрият загубите си.

Santiment предупреждава, че броят на транзакциите, включващи печалби, е най-високият от 20 януари насам, което би могло временно да доведе до спад на цените.

Въпреки това пазарната стойност към реализираната стойност (MVRV) на ETH понастоящем е 9.95%, което показва по-висок риск от спад, но все още не е на тревожно ниво.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум ще се възползват от кризата в САЩ – М. Новограц


Фирмата обаче отбелязва и мечи сигнал в големия брой транзакции, включващи печалби, които не са достигали толкова високи съотношения от 20 януари насам, когато имаше корекция на пазара.

Друг мечи сигнал се вижда и при значителния спад в броя на притежателите на ETH от типа “акула” и “кит”, които продават.

Santiment също така разглежда 30-дневната MVRV на ETH, за да открие условия на свръхпокупка или свръхпродажба. Въпреки че MVRV е висока, тя все още не е достигнала ниво, което да буди безпокойство.

Към момента на писане на статията Етериум се търгува на цена от $2,100 след над 12% ръст за последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой – Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

19.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази криптовалута на ръба на голямо движение нагоре – какво да следим

Широко следен крипто стратег очаква през следващите месеци значително покачване на водещ алткойн, свързан с изкуствения интелект (AI), в рамките на Топ 50.

18.05.2024 21:00 1 мин. четене

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

18.05.2024 20:00 2 мин. четене

Крипто кит с огромни загуби от търговията с алткойн – и все пак продължава да го купува

Изглежда, че един от крипто китовете активно търгува с Arbitrum (ARB) токени, извършвайки покупки и продажби с големи суми.

18.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.