Home

Основателят на CashApp е бил наръган смъртоносно

06.04.2023 8:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на CashApp е бил наръган смъртоносно

Според информацията Боб Лий, бившият главен технически директор на Square и основател на Cash App, е починал след намушкване нож в Сан Франциско.

Длъжностните лица не разкриха самоличността на жертвата, но местните медии и главният изпълнителен директор на MobileCoin потвърдиха, че това е Лий.

Лий изпълняваше длъжността главен продуктов директор на MobileCoin, наблюдавайки цялата продуктова линия на компанията. Главният изпълнителен директор на MobileCoin, Джошуа Голдбард, описа Лий като визионер и движеща сила в създаването на Android, CashApp и MobileCoin.

Приятели и колеги, сред които главният изпълнителен директор на Abra, Бил Бархид и главният изпълнителен директор на Square, Джак Дорси – изразиха скръбта си в Twitter.

Междувременно бившият боец от UFC Джейк Шийлдс, който твърди, че е бил приятел на Лий, предположи, че намушкването е случайно нападение.

Към момента няма информация за заподозрян или мотив за нападението.

Полицейските доклади сочат, че Лий е бил транспортиран до болница с животозастрашаващи наранявания, но въпреки усилията на медицинския персонал, той не е оцелял.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Настъпва ли крахът на долара?


 

Лий беше добре позната фигура в технологичната индустрия, тъй като изигра ключова роля в разработването на Cash App и инфраструктурата за разплащания на Square. Смъртта му беше посрещната с шок и тъга сред колегите и съмишлениците му. Обстоятелствата около убийството му все още се разследват, а самоличността на извършителя остава неизвестна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакери местят $12 милиона, откраднати от скорошната атака на WazirX

След хакването на индийската крипто борса WazirX на стойност $230 милиона нападателите са прехвърлили още $12 милиона в Етериум.

20.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.