НАЧАЛО Регулации

Bybit под прицела на регулаторите: Фокусът на Япония върху регулирането продължава

04.04.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bybit под прицела на регулаторите: Фокусът на Япония върху регулирането продължава

Японската агенция за финансови услуги (FSA) наскоро предприе стъпки към регулирането на крипто борсите в страната.

Като част от тези усилия FSA предупреди четири борси, включително Bybit, за това, че работят без надлежна регистрация. В предупреждението се изисква тези компании да се регистрират като крипто борси, за да продължат дейността си.

Конкретно Bybit получи подобни предупреждения и от регулатора на Обединеното кралство преди време.

Тези предупреждения показват повишеното внимание на Япония към регулирането на крипто индустрията, както се вижда от последните събития, като исканията за регулиране на свързани с крипто банки от страна на САЩ и ЕС и предстоящото въвеждане на законопроект за стабилните монети.

Законопроектът скоро ще влезе в сила и се очаква да рационализира процесите на сетълмент, въвеждайки подкрепена с йени стабилна монета, известна като Progmat Coin.

Засиленият регулаторен контрол засегна и Bybit, която се сблъска с предупреждения от канадските власти и съкращения на персонала поради пазарния спад от 2022 г. Изглежда обаче, че борсата работи както обикновено, въпреки че регулаторите засилват наблюдението си над нея.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin поскъпна с 25% за по-малко от час – ето защо


Като цяло предупрежденията на FSA към нерегистрирани борси като Bybit подчертават важността на спазването на регулаторните изисквания в крипто индустрията.

Тъй като пазарът продължава да се развива, вероятно и други регулаторни органи ще предприемат стъпки, за да гарантират, че крипто борсите работят в рамките на установените закони и разпоредби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Краят на Федералния резерв – нов законопроект заплаха за централната банка

Американският депутат Томас Маси обмисля да внесе законопроект за премахване на Федералния резерв, което предизвика разнообразни реакции в крипто общността.

16.05.2024 22:30 2 мин. четене

Добра новина за крипто пазара – официално отхвърлиха противоречивото предложение на SEC

Сенатът в САЩ официално гласува в четвъртък относно резолюция, насочена към отмяна на спорните счетоводни насоки от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).

16.05.2024 21:30 2 мин. четене

Как данъчната политика на Тръмп ще повлияе на криптовалутите

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща значително намаляване на данъците, ако бъде преизбран, което рязко контрастира с неотдавнашното предложение за бюджет на президента Джо Байдън, което включва нови и увеличени данъци върху капиталовите печалби, засягащи крипто инвеститорите.

15.05.2024 8:00 1 мин. четене

Канада иска да увеличи данъка върху капиталовите печалби до 66%

Предложението на министър-председателя Джъстин Трюдо за повишаване на данъка върху капиталовите печалби до 66% в началото на 2024 г. има за цел да се справи с финансовия натиск, който жилищният пазар оказва върху канадските граждани.

15.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.