НАЧАЛО Регулации

Сенатор в САЩ иска да прокара стриктни крипто регулации

18.02.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор в САЩ иска да прокара стриктни крипто регулации

Елизабет Уорън води кампания за регулиране на криптовалутите и смята, че индустрията е заплаха за националната сигурност.

Фокус върху националната сигурност

Според Politico Уорън фокусира потенциалното си криптозаконодателство върху проблемите на националната сигурност. Тя също така посочи защитата на потребителите, избягването на санкции и въздействието върху околната среда като критични въпроси.

Криптоиндустрията и изпирането на пари

Говорителят на Уорън, Алекс Сарабия, обвини криптоиндустрията, че се бори срещу правилата за предотвратяване на изпирането на пари от престъпници и измамни държави.

Сарабия твърди, че няма причина криптоиндустрията да не спазва същите закони и стандарти за дейности, които пораждат същите рискове.

Регулаторни инструменти срещу измамите на потребителите, но не и срещу изпирането на пари

Настоящата правна структура е създала среда, насърчаваща изпирането на пари посредством криптовалути. Уорън заяви пред Politico, че регулаторните органи вече разполагат с необходимите инструменти за борба с измамите. Необходимостта от подходящи правила за криптоиндустрията обаче прави предотвратяването на изпирането на пари предизвикателно.

Предишни изявления на Уорън по въпроса

Сенаторът направи изявление, в което призова Министерството на финансите да предприеме стъпки за регулиране на пазара на криптовалути. Тя изрази загриженост относно нестабилността на пазара и неадекватната регулаторна среда, която позволява на крипто измамите, измамите, кражбите и укриването на данъци да продължават да съществуват.

Тя също така призова за мерки за защита на целостта на американския режим на санкции, намаляване на последиците от изменението на климата, гарантиране на сигурността и стабилността на финансовата система и защита на потребителите и инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да доведе до следващия бичи пазар на криптовалутите


Двупартийна подкрепа за регулирането

Усилията на Уорън привлякоха подкрепата на длъжностни лица от различни партии. Сред поддръжниците са републиканецът от Луизиана Джон Кенеди и републиканецът от Канзас Роджър Маршал.

Кенеди изрази загриженост относно бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд и неговите лобистки усилия във Вашингтон, преди борсата в крайна сметка да се срине. Маршал смята, че рисковете от криптовалутите надвишават ползите.

Заключение

Кампанията на Елизабет Уорън за регулиране на криптовалутите се съсредоточава около опасенията за националната сигурност. Макар че регулаторните органи разполагат с инструменти за борба с измамите на потребителите, те не разполагат с подходящи правила за предотвратяване на изпирането на пари.

Предишните изявления на Уорън и двупартийната подкрепа предполагат, че регулаторни промени за индустрията на криптовалутите вероятно ще настъпят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.