Home

Биткойн: Какво се случва с крипто пазара и ще има ли нова меча вълна?

27.01.2023 17:22 5мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво се случва с крипто пазара и ще има ли нова меча вълна?

Какво се случва на крипто пазара и какви са изгледите пред Биткойн? Нека видим в тази статия.

Задава се нова крипто криза, след като Gemini съкрати нови 10% от служителите си. Тя е пряко свързана с Genesis Global Capital, както близнаците Уинкълвос (основатели на Gemini) са в словесна битка в Twitter с Digital Currency Group, компанията собственик на Genesis.

Но нека поговорим за по-голямата картина тук. В момента цената на Биткойн се колебае около $23,000, а общият крипто пазар се е свил до $1.057 трилиона. Изглежда, че много краткосрочни инвеститори печелят точно сега, но въпросът е – ще осребрят ли или ще задържат своите биткойни в дългосрочен план? И какво означава това за пазара като цяло?

Дали всъщност радостта не траеше твърде кратко? А дали пък нова звезда няма да се появи на хоризонта през 2023 година и да промени изцяло изгледите? Нека разберем в тази статия.

Бъдещето пред Биткойн


Докато инвеститорите са оптимисти за инфлацията и икономиката, най-голямата криптовалута е стабилнa, което се случва доста рядко напоследък.

Биткойн се изкачи над $23,000 за трети път в рамките на четири дни, преди да спадне отново, докато търговците гледаха с надежда подобряването на макроикономическите перспективи.

Към момента на публикуване Биткойн (BTC) се търгува на цена от около $22,950, което е спад от 0.5% през последните 24 часа, но все още е с +30% от началото на годината.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Говорейки пред “First Mover” TV на CoinDesk, глобалният ръководител на проучванията на FOREX.com Мат Уелър приписа неотдавнашния отскок на пазарни фактори, по-специално ликвидацията на „огромни къси позиции“. Уелър каза, че сега вижда “малък елемент от това FOMO от търговци, които смятат, че ще имат цялата тази година да купуват близо до най-ниските нива.”

Въпреки че се движи над $23,000 през по-голямата част от предходните четири дни, анализаторите, които коментираха пред CoinDesk тази седмица, бяха предимно песимистични относно краткосрочните му перспективи.

Една друга новина, която заслужава внимание, е свързана с компанията за “копаене” на Биткойни Blockstream, която наскоро събра $125 милиона за финансиране на добива на BTC, което е много добър сигнал за подобряващия се климат в индустрията.

Алткойните – как се представят?

Пазарът на криптовалути изпитваше колебания през последната седмица, като някои монети отбелязаха значителни печалби, докато други отбелязаха леки спадове. Aptos, сравнително по-малко известна монета, отбеляза най-голямото увеличение от 120%. Axie Infinity, друг алткойн, също отбеляза значителен ръст от 35%. ApeCoin, Shiba Inu и Tezos също отбелязаха печалби, като ApeCoin се повиши с 27%, Shiba Inu се повиши със 1%, a Tezos с 11%.

Solana и Cardano също отбелязаха известни печалби от около 11%. От друга страна, Етериум, една от най-големите криптовалути по пазарна капитализация, отбеляза спад от 1.4% според данни от Coingecko. Ръстът в стойността на Aptos, Axie Infinity и ApeCoin може да се отдаде на цялостното положително настроение на пазара и инвеститорите, които искат да диверсифицират портфолиото си с по-малко известни токени.

Малките печалби в Solana, Cardano и Tezos могат да се отдадат на общото усещане за стабилност на пазара, като инвеститорите търсят дългосрочни инвестиции. Спадът на Етериум вероятно се дължи на инвеститорите, които печелят от скорошното му рали или изместване на интереса към други монети. Като цяло изглежда, че пазарът преживява комбинация от краткосрочни спекулации и дългосрочни инвестиции.

За инвеститорите е важно да провеждат свои собствени проучвания и да не вземат инвестиционни решения въз основа единствено на представянето на която и да е монета за кратък период от време. Има токени, които остават в сянка, но за сметка на това са много успешни в своята предварителна продажба. Нека видим един от тях.

Meta Masters Guild – крипто проектът, който изненадва всички

Meta Masters Guild, бързо развиваща се гейминг платформа за игри от типа “играй, за да спечелиш”, вече събра над $1,545,000 от инвеститори в рамките на по-малко от 3 седмици.

Проектът си е поставил сравнително скромна цел за набиране на $4.97 милиона, за да завърши своята пътна карта, давайки на инвеститорите увереност в потенциала за успешно изпълнение на целта. В момента проектът е в 3-ти етап от своята 7-етапна предварителна продажба, предлагайки на инвеститорите възможност да вложат средства и потенциално да направят повече от 70% потенциална печалба.

Meta Masters Guild се позиционира като устойчива крипто платформа за мобилни play-to-earn игри, като се отличава от други проекти като Axie Infinity, поставяйки акцент върху приятния и ангажиращ геймплей.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


За разлика от други крипто игри, тук фокусът се поставя върху качеството на изживяването в играта, а не механиката play-to-earn, която привлича много спекуланти и доскучава доста бързо.

Освен това от екипа нямат намерение да се занимават с ААА игри, които изискват огромни ресурси, защото рискът проектът да изхаби всичките си средства в игра, която не се харесва на аудиторията, не е малък. Вместо това ще се разработват “бързооборотни” мобилни игри, които ще се харесват на геймърите.

MEMAG се стреми да въведе нова механика – play-and-earn, като обърне фокуса вместо на доходността от игрите, върху качеството на геймлея и удоволствието от играта.

Анализаторите смятат, че проектът има потенциала да се превърне в много бързо развиваща се игрална криптовалута и евентуално да генерира до 10x печалба на своите ранни инвеститори.

Първата игра на проекта, Meta Kart Racers, ще бъде ключът, който отключва стойността на игрите пред геймърите, като същевременно насърчава дългосрочния растеж на проекта.

Екипът зад Meta Masters Guild избягва краткосрочните икономически модели, които привличат спекуланти, искащи да направят бърза печалба, вместо това се фокусира върху изграждането на платформа и модел, които насърчават лоялността и ангажираността на играчите.

Заключение

Биткойн показва своите “зъби” в крипто индустрията, като се задържа на доста добри нива около $23,000 в последните дни. Биткойн продължава да държи първата позиция в класацията на криптовалутите по пазарна капитализация. Въпреки това един нов проект – MEMAG, се очертава да бъде сред най-печелившите крипто токени през настоящата година.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 20 криптовалути според инвестиционният гигант Grayscale

Grayscale разкри своите 20 топ криптовалути за четвъртото тримесечие на 2024 г., като добави шест нови алткойна и наблегна на тенденции като децентрализиран изкуствен интелект и мащабируемост на блокчейн.

27.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Раул Пал от Goldman Sachs обясни на Майкъл Сейлър защо не купува Биткойн

Раул Пал, бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs и крипто ентусиаст, наскоро сподели своята инвестиционна стратегия, което предизвика размяна на мнения с Майкъл Сейлър.

27.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се изстреля над $66,000: Меме криптовалутите са най-печеливши

На пазара на Биткойн преобладават бичите настроения, тъй като сме свидетели на големи ценови възходи.

27.09.2024 18:01 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как се справя MicroStrategy в сравнение с компонентите на S&P 500?

Тъй като инвеститорите на Уолстрийт все повече възприемат Биткойн (BTC), MicroStrategy на Майкъл Сейлър се позиционира като лидер в това пространство.

27.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.