Home

Защо Solana може да стигне до 50$? – Ето причината

20.01.2023 18:58 3мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Solana може да стигне до 50$? – Ето причината

Пазарът отчете значителни печалби от началото на 2023 г. като някои активи направиха по-впечатляващи печалби от други.

Особено интересна е ситуацията при Solana (SOL), която успя да скочи от $9.9 до връх от $24.4 от 1-ви януари. Само в последните 7 дни криптовалутата регистрира ръст от над 26%.

Алткойнът понесе особено тежки загуби след срива на FTX, който засегна цялата индустрията. Причината за това е, че Solana Foundation – разработчикът на едноименната мрежа – имаше 134.5 милиона SRM и 3.43 милиона FTT на платформата, като също така е имала 3.24 милиона обикновени акции във FTX Trading LTD. В допълнение, фондацията е имала около $1 милион в пари или парични еквиваленти във FTX.com, което е пренебрежима сума, според блог публикация, споделена от Solana Foundation.

Анализаторът на платформата Messari Том Дънливи наскоро посочи, че представянето на Solana е силно, съдейки по данни от блокчейна. Дневните активни портфейли, взаимодействащи с основните протоколи на Solana, остават постоянни след FTX, а обемите на транзакциите и активните сметки се възстановяват до нивата преди срива.

“… постоянното ниво на обем след излизането на FTX от екосистемата е положителен признак”, пише той.

Възход до $50?

Стефан Ръст, главен изпълнителен директор на фирмата за блокчейн технологии Laguna Labs, заяви, че Solana “се е задържала стабилно”, като е останала в топ 20 на криптовалутите по пазарна капитализация след срива на FTX. Алткойнът същевременно е достигнала показателите, които разработчиците търсят, включително сцепление на проекта, набор от използваеми инструменти, както и силен маркетинг и разпознаваемост. Той очаква цената на SOL да се възстанови до $30 и дори евентуално до $50 до края на годината.

Solana вероятно ще продължи възхода си, като се има предвид, че през последните няколко месеца беше толкова силно препродадена.

Като допълнителен аргумент в полза на тази теза, през втората половина на 2022 г. Solana пусна редица актуализации.

Алткойнът демонстрира изключителен потенциал, като може да се похвали с едни от най-активните разработчици в цялото пространство. Разбира се, за да видим такива печалби, Биткойн ще трябва да задържи възходящата си траектория.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Значителна възможност на крипто пазара – топ трейдър


Какво може да предстои в краткосрочен план

Към момента на писане на статията, Solana движи около $21. Алткойнът се движи над 100-дневната си пълзяща средна стойност, но под 200-дневната. Индексът на относителна сила, който се използва за идентифициране на силата на тренда, е над 70, като изглежда намаля темпа си на покачване. Това намеква, че в средносрочен план активът може да се консолидира между скорошния си връх и 100-дневната си средна.

При пробив под средната може да видим спад до около $14.3, но не е ясно дали тя ще издържи като подкрепа, тъй като не е била тествана откакто бе пробита на дневната графика.

solana usdt

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Анализатор прогнозира рали за 2 алткойна – единият от тях се покачи с почти 1,000% за 7 месеца

Известен крипто търговец и анализатор предположи, че един от най-големите алткойни по пазарна капитализация може да е на прага на рали.

27.09.2024 15:33 1мин. четене Kosta Gushterov

Близо $2 милиарда под формата на криптовалути ще бъдат отключени през октомври

През октомври ще бъдат пуснати в циркулация токени на стойност почти $2 милиарда от големи проекти начело със Celestia, като на 31 октомври мрежата ще отключи 175.75 милиона TIA на стойност $1.13 милиарда.

27.09.2024 14:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Етериум: Новите адреси намаляват въпреки скока на цената – какво следва?

Въпреки скока на цената на алткойна се наблюдава спад в броя на новите портфейли.

27.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Curve Finance може да премахне TrueUSD като обезпечение за родния си токен

Предложение на Curve Finance има за цел да премахне TrueUSD (TUSD) като обезпечение за своята стабилна монета crvUSD поради опасения за устойчивостта на TUSD и регулаторни проблеми.

27.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.