НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Трудността на добив скочи – ето с колко

16.01.2023 12:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Трудността на добив скочи – ето с колко

Трудността на добива на най-голямата криптовалута се повиши на блок номер 772,128 според данни от BTC.com.

Показателят за трудността на копаенето на най-голямата криптовалута се е повишил с 10.26%.

Трудността за добив – която определя колко трудно е да се създаде следващият блок от транзакции – се пренастройва периодично, като това обикновено става веднъж на всеки две седмици. Метриката се повиши с 10.26%, според данни на BTC.com.

Подобен ход беше очакван. Хaшрейтът на добива на Биткойн също се повиши през последните дни след спада в края на декември.

Как функционира трудността на добив на Биткойн?

Трудността се регулира динамично, така че средното време за намиране на блок да остане около 10 минути. Това се случва чрез сравнение на количеството изчислителна мощност (или хашрейт), с която разполага мрежата в момента, с количеството изчислителна мощност, с която е разполагала по време на намирането на предишните 2016 блока. 

Ако сега мрежата разполага с повече изчислителна мощност, намирането на следващите 2016 блока ще отнеме по-малко време и затова трудността ще бъде увеличена, за да се постигне търсения баланс. И обратното, ако сега мрежата разполага с по-малко изчислителна мощност, намирането на следващите 2016 блока ще отнеме повече време и така трудността ще бъде намалена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Следващият бичи пазар ще е изключителен


Трудността на добива на Биткойн се изразява като число, което представлява броя на нулите, които трябва да се намерят в началото на хаша на блока. Колкото по-висока е трудността, толкова повече нули трябва да се намерят и следователно толкова повече изчислителна мощност е необходима за намирането на блока.

Заслужава да се отбележи, че с увеличаване на трудността на добива става все по-трудно за малките миньори да се конкурират с големите, тъй като те нямат достъп до същите ресурси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Block на Джак Дорси ще купува Биткойн всеки месец

Съоснователят на Twitter Джак Дорси обяви, че неговата компания за финансови технологии Block планира да отделя 10% от брутната си печалба от Биткойн продукти за закупуване на BTC всеки месец.

03.05.2024 23:00 1 мин. четене

Страхът отново обвзема пазарите на Биткойн и криптовалутите – какво да следим

След впечатляващото рали, което достигна връхната си точка с рекордна цена в средата на март, водещата криптовалута, Биткойн, претърпя значителна корекция, което доведе до спад в инвеститорското доверие. Този внезапен обрат може да се отдаде на комбинация от фактори, като “Индексът на страха и алчността” изигра важна роля.

03.05.2024 21:00 2 мин. четене

Топ икономист разкри крипто позициите си – ето кои алткойни избра

Известният трейдър и икономист Алекс Крюгер разкри настоящата си бича позиция относно състоянието на крипто пазра.

03.05.2024 20:00 1 мин. четене

Биткойн вече е стигнал дъното си, започва възстановяване – Артър Хейс

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на крипто борсата BitMEX Артър Хейс смята, че неотдавнашният спад на Биткойн (BTC), е бил в рамките на очакванията и е представлявал просто необходима пазарна корекция.

03.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.