Home

САЩ разследва основателите на Saber Labs

12.01.2023 17:26 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ разследва основателите на Saber Labs

Министерството на правосъдието на Съединените американски щати (DOJ) е започнало разследване на братята Ян и Дилън Макалинао - основателите на Saber Labs.

Според информацията проверката е свързана с това как братята са използвали различни псевдоними, за да създават или по-скоро да организират неточни показатели за печалбите от криптовалути.

Разследването следва доклад от август 2022 г., в който бе съобщено, че братята са използвали мрежа от 11 различни самоличности, за да създадат екосистема от взаимосвързани финансови продукти, които двойно и тройно отчитат депозитите, като си предават токени помежду си.

Уточнява се, че тяхното предприятие е увеличило ключов показател за растеж на Solana (SOL) с милиарди по време на разгара на бичия пазар през 2021 г. Йън Макалинао също така посочи, че това е завишило цената на SOL.

Следователите също така търсят информация за мрежата от проекти за криптовалута около Saber, включително DeFi приложението за yield-farming (добив на ликвидност) Sunny Aggregator и проекта за стабилна монета Cashio. Докладите посочват, че Иън Макалинао е написал кода и за двата проекта, използвайки псевдонимни самоличности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн пробива $18,000, отбелязвайки значителни печалби


Въпреки разследването платформата Saber все още функционира и според уебсайта си е обработила обем на търговията в размер на около $4.34 милиона през последните 24 часа.

Ян продължава да работи за поддържане на инфраструктурата на проекта, но Discord сървърът на Saber остава до голяма степен изоставен след публикуването на първоначалния доклад от август.

Discord сървърите на Sunny и Cashio, чиито токени почти са станали безполезни все още функционират и са пълни със съобщения от разгневени клиенти и инвеститори, които искат да знаят къде са отишли разработчиците на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.