НАЧАЛО Крипто Крими

“FTX е най-регулираната платформа”, каза СБФ преди три месеца

19.12.2022 11:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“FTX е най-регулираната платформа”, каза СБФ преди три месеца

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд (СБФ) някога имаше достойна репутация, която се влоши с краха на борсата, довел до ареста му по обвинения в измама. 

Преди срива той излъчваше скромност, както и увереност за бъдещето на платформата за търговия, споделяйки плановете за разширяване на FTX и своето наследство. 

В интервю за CNBC на 16 септември, СБФ отбеляза, че не се интересува от наследството си в крипто пространството. Той сподели, че основният му фокус е върху създаването на “въздействие”

Не ми пука за наследството. Грижа ме е за въздействието, което имам, но като че ли това не е нещо, за което се опитвам да си напомням. В края на деня това, което има значение, е въздействието, което имам.

Банкман-Фрийд подчерта, че дългосрочният план е да се установи FTX като глобална платформа, която позволява на хората да имат достъп до ликвидност по начин, който той определи като “сложен и мощен”

Една част от това е да бъдем глобална платформа, където хората могат да получат достъп до ликвидност по сложен и мощен начин.

По ирония на съдбата, проблемите на FTX започнаха, когато борсата беше засегната от ликвидна криза, в резултат на която потребителите не можеха да изтеглят средствата си. 

Освен това Банкман-Фрийд отбеляза, че платформата се цели да се лицензира в повече юрисдикции, като към онзи момент според него FTX е била най-регулираната платформа в световен мащаб. 

Друга част от това е да бъдем напълно лицензирани и знаете, че ние смятаме, че вече сме далеч най-лицензираното място за крипто търговия и може би най-лицензираната борса като цяло, в зависимост от това как [разглеждате положението] в световен мащаб.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ще има още спадове, твърди анализатор


Бившият глава на FTX е манипулатор

В тази връзка членът на Камарата на представителите на Съединените щати Патрик Макхенри заяви, че Банкман-Фрийд е извършил утвърдена измама, но с нови технологии. 

Тъй като Банкман-Фрийд е ключов донор за различни каузи, законодателят отбеляза, че той е манипулатор – нещо, което според него е видно от неотдавнашните му интервюта. 

Това показва, че той е бил манипулатор от световна класа и се е опитвал да [извърши нещо съмнително]. 

В момента СБФ остава зад решетките, след като бе обвинен в извършване на измама на клиентите чрез присвояване на техни средства за покриване на разходи и дългове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Bitfinex отхвърли слуховете за пробив в сигурността

Главният технологичен директор на Bitfinex Паоло Ардоино отговори на твърденията, разпространени в социалните медии, че борсата е била обект на мащабен пробив в данните, както заяви хакерската група FSOCIETY на 26 април.

05.05.2024 17:30 1 мин. четене

Поредният крипто проект изчезна с парите на инвеститорите

LENX Finance, известен преди като RenaissanceDAO, събра $10.22 милиона чрез финансиране от LBP на 7 януари 2024 г.

05.05.2024 11:30 1 мин. четене

Съдят наследника на бижутерския гигант Cartier за пране на пари чрез USDT

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение и задържа Максимилиан дьо Хуп Картие, наследник на бижутерската империя Cartier, за предполагаем заговор за пране на приходи от трафик на наркотици чрез използване на Tether (USDT).

04.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.