Home

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

20.09.2022 17:03 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

Първоначално компанията ще предлага попечителски услуги за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на институционални инвеститори чрез нова група, посветена на дигиталните активи. Операторът също така разкри липсата си на интерес към стартиране на крипто борса в близко бъдеще.

Новата група, посветена на попечителските услуги, ще бъде оглавена от Айра Ауербах, който беше отговорен за брокерските услуги на крипто борсата Gemini. Новото начинание на компанията идва в момент, когато институционалните инвеститори продължават да се интересуват от крипто въпреки неблагоприятните макро условия. Наскоро Blackrock обедини усилията си с Coinbase, за да даде възможност за търговия с Биткойн на своите инвеститори, като освен това стартира частен тръст за BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да помогне на САЩ да създаде „икономически бум“


Също така, предстои да се появи нова крипто борса в съвместно сътрудничество с Charles Schwab Corp, Fidelity Digital Assets, Citadel Securities и Virtu Financial. Тал Коен, изпълнителен вицепрезидент на Nasdaq, заяви, че масовото институционално приемане на криптовалутите ще доведе до революция. Той беше цитиран в доклад на Bloomberg:

“Вярваме, че следващата вълна на революцията ще бъде предизвикана от масовото институционално приемане”, каза Ауербах в интервю.

“Не мога да се сетя за по-добро място за внасяне на това доверие и марка на пазара от Nasdaq.”

Освен услугите за попечителство на криптовалути, Nasdaq планира да разработи и други решения, да предлага услуги за изпълнение и услуги за ликвидност. Борсовият оператор също така ще проучи как да поддържа нови пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.